Travanj 03, 2020 5873

Podsjećaju i na nove e-Propusnice koje su obavezne od ponedjeljka

Vijesti iz vodičkog Stožera: Svi koji trebaju biti u mjerama samoizolacije ih poštuju te se njihovo stanje prati

Ocjeni sadržaj
(3 glasova)

Iz vodičkog Stožera civilne zaštite i dalje javljaju da je epidemiološka situacija dobra. Svi koji trebaju biti u mjerama samoizolacije zasada ju poštuju i njihovo stanje se prati. Također, podsjećaju na važenje dosadašnjih propusnica do 6. travnja.

-    Za izdavanje novih e-propusnica koje će biti obavezne od ponedjeljka građani su nam se mogli javljati od jučer ili inače od ponedjeljka do petka od 7 do 15 h. Za sve ostale informacije i pitanja i dalje vrijede dežurni telefoni od 0 do 24 h – kazao je Stipe Bosotin, načelnik vodičkog Stožera civilne zaštite.

Sve informacije za e-Propusnice možete dobiti i na adresi https://epropusnice.gov.hr/ koja omogućuje građanima jednostavno slanje zahtjeva za izdavanje propusnica korištenjem usluga e-Građani i Nacionalni identifikacijski i autentifikacijski sustav.

-    One u potpunosti zamjenjuju fizičke propusnice. Dakle digitalizirane su i imat će QR kod, a cilj je smanjiti njihovu zloupotrebu. Naš Stožer daje ih isključivo za putovanja iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci i starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština.

Sve dosadašnje, stare propusnice, vrijede do ponedjeljka 6. travnja.

-    I dalje molimo za strpljenje zbog velike gužve, ali i naglašavamo na pridržavanje i praćenje svih uputa. Također, molimo vas da vas lijepa vremena i vikend koji je pred nama ne namami na izlaske vani ili bilo kakva grupiranja. Ne zaboravimo, moguće je da virus među nama, a da ga nismo ni svjesni.

Zahvaljuje se na neprekidnom i nesebičnom radu svih službi koju su na raspolaganju građanima, ali i donacijama zaštitne opreme koja za iste pristiže.

-    Broj ljudi u samoizolaciji i dalje se mijenja iz dana u dan te se njihovo stanje prati, a proteklih dana nemamo prijave o kršenju tih mjera – naveo je Bosotin.

Podsjećamo, vodički Stožera za civilnu zaštitu možete dobiti na 098 212 769 i 099 218 1055 te na e-mailu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Crveni križ Vodice dostupan je na broj 099 505 9362.

Tags