Travanj 03, 2020 6350

Obišao cijelu Hrvatsku za njih, a na tome ne staje

Hvalevrijedna donacija Zorana Vlainića: 50 komada zaštitnih vizira podijeljeno vodičkim doktorima, stožeru, službama…

Ocjeni sadržaj
(11 glasova)

Poduzetnik Zoran Vlainić iz Nove Gradiške kojem su Vodice dom već posljednjih 25 godina ni u ovim kriznim situacijama ne miruje. Obišao je cijelu Hrvatsku i povukao sve kontakte i iz Slovenije u potrazi za vizirima kao zaštitne opreme protiv koronavirusa koju je donirao u svoje rodno mjesto, ali i svima na vodičkoj prvoj liniji. Sada, sa samostalnom izradom ide dalje.

-    Prekjučer sam donirao 70 komada Novoj Gradiški koji su raspoređeni na tamošnje ambulante, ljekarne i policiju, odnosno ljudima koji su na terenu u ovim situacijama i pomažu svima nama kako bi što lakše prebrodili krizu s koronavirusom, a oni u tome bili koliko-toliko je moguće zaštićeni, priča nam Zoran Vlainić.

Jutros je odradio i donacije po Vodicama. 50 komada je otišlo za Stožer civilne zaštite i cijelu službu koja uključuje sve ljude koji svakodnevno vrše svoje zadatke na terenu. Pazio je i da cijela medicinska služba u vodičkoj ambulanti ima dovoljan broj.

-    U Vodicama ima pet doktora i jedan stomatolog i isto toliko sestara pa sam za njih pripremio još 12 komada. Također, za zdravstvenu postavu na otoku Murteru koji je trenutno u nezavidnoj situaciji s dva doktora i sestre šaljem četiri komada.

Na svemu tome velike zahvale ovim putem mu šalje i načelnik vodičkog Stožera civilne zaštite.

-    Zahvaljujemo se Zoranu Vlainiću na donaciji zaštitnih vizira koji su raspodijeljeni svima onima koji su na prvoj liniji – liječnicima obiteljske medicine, zubarima, policijskoj postaji, gradskom društvu Crvenog križa te za potrebe postrojbe civilnog društva – kazao nam je Stipe Bosotin, načelnik Stožera.

Vlainić je do sada neprekidnim kontaktima prikupio 180 komada na raznim skladištima diljem Hrvatske. Neke od njih treba i prepraviti. U tome je zatražio pomoć Moto kluba Okit.

-    Dok sam ih sve nabavljao, svakim poziv na skladištima veleprodaje cijena je rasla višestruko. Činjenica je da su gotovi svi bili rasprodani te sam sretan da je trud urodio plodom i da imam ovoliko komada. Neki su spremni, a neke ću uz pomoć momaka iz kluba prepraviti. 

Nabavio je pleksiglas koji će zamijeniti mrežice sa vizira

-    Tu se radi o 80 komada, tako da se nadam da bi nekoliko momaka moglo priskočiti u pomoć da ih sada u dva dana dovršimo. Nakon što najpotrebitijima u Vodicama sve uručim, ostatak naravno ide i Opću bolnicu u Šibeniku.

Ima dva projekta za izradu. Sve ide ručno i sve nacrte i materijale će snimiti i nada se da bi odaziv moto klubova mogao biti veliki i na nacionalnoj razini. Inače, takvi slični viziri mogli su se nabaviti u poljoapotekama, kao zaštita pri košenju trave.

-    Ne stajem sada s ovim. Krećem s izradom kapa i specijalnih maska u sklopu Instituta za izume i inovacije. Želim pokrenuti svijest ljudi da u ovim vremenima rade nešto korisno. Mi iz kuće moramo naći načina kako ćemo, osim što stojimo doma, u svojim garažama i nešto raditi te pomoći svom osoblju, doktorima, vojnicima i policiji – naglasio je Vlainić.

Sve što se izradi, besplatno će se donirati svima njima. Stoga, svatko tko ima mogućnost, donacija medicinskog ugljena ili ostalih materijala zlata će im vrijediti.

 

Poslijednja izmjena dana Petak, 03 Travanj 2020 16:44
djelomob1.jpg