Travanj 03, 2020 9666 Pixabay

U županiji 32 oboljelih, a u Vodicama krug kontakata u potpunosti zatvoren

Ispitane pojedinosti za svakog od oboljelih: U Vodicama je troje pozitivnih na SARS-CoV19

Ocjeni sadržaj
(12 glasova)

U Šibensko-kninskoj županiji trenutno je ukupno 32 oboljelih, a upravo je stigla i službena potvrda po gradovima te u Vodicama imamo troje pozitivnih na SARS-CoV19.

-    Upravo smo dobili služben potvrdu o broju oboljelih na našem području. Odmah smo ispitali pojedinosti za svakog oboljelog posebno. U prvom slučaju radi se o osobi koja se nalazila u samoizolaciji na području Vodica, a prije i tijekom pripisane te mjere poštovala je apsolutne sve propisane mjere te s nikim nije bila u kontaktu – kazao je Stipe Bosotin, načelnik Stožera civilne zaštite Grada Vodica.

Epidemiolozi su i u ovom i u preostala dva slučaja zatvorili krug kontakata koji trebaju u samoizolaciju. 

-    Druga dva oboljela na području našeg grada su iz iste obitelji. Virus je donio jedan od oboljelih iz bolnice u Biogradu gdje je bio operiran. Nakon toga i drugi član obitelji je pozitivan.

Zbog prethodnog saznanja da se u bolnici u Biogradu pojavio slučaj oboljelih od koronavirusa, članovi obitelji, sveukupno njih troje, samovoljno su se stavili u mjeru samoizolacije te su isključeni svi mogući kontakti.

-    Predviđajući situaciju i odgovornim ponašanjem, naglašavam da je i kontrolom epidemiologa krug eventualno zaraženih u potpunosti zatvoren. Prema ovim službenim podacima, uistinu se nadam da se koronavirus neće i ne može širiti dalje na područjem grada Vodica.

Na području županije tijekom dana stigao još jedan pozitivan nalaz, a i službeni broj oboljelih prema ostalim gradovima.

-    22 osoba je s područja Općine Murter-Kornati
-    2 osoba s područja Općine Tisno
-    3 osobe s područja Grada Šibenika
-    1 osoba s područja Grada Drniša
-    1 osoba s područja Grada Skradina

-    Prosječna dob oboljelih na razini županije je 70 godina. Za područje otoka Murtera, na kojem imamo najveći broj oboljelih, prosječna dob oboljelih je 73 godine, a za ostatak županije 46 godina. Od ukupno oboljelih 7 je žena, a ostalo su muškarci – javili su iz županijskog Stožera.
Na virus SARS-CoV19 do danas je testirano 137 osoba iz naše županije.
 

Tags
Poslijednja izmjena dana Petak, 03 Travanj 2020 19:06