04 Tra 2020
  2324

Mali rezime s Mirjanom Atlagić i Divnom Bračić, doktoricama obiteljske medicine

Maski fali i za doktorice: Zahvaljujemo na donacijama, ali pohvaljujemo sve svoje pacijente na slušanju uputa

Ocjeni sadržaj
(3 glasova)
0
Poslijednja izmjena dana Subota, 04 Travanj 2020 11:22

Apel doktorica obiteljske medicine iz vodičke ambulante da se dolazi samo ako je nešto zaista hitno te da ih se za sve ostale slučajeve zove, ali i u ostalim situacijama najavljuje dolazak – urodio je plodom. Zahvaljuju se svojim pacijentima na razumijevanjima, ali i svim pristiglim donacijama zaštitne opreme jer im je do maski trenutno – jako teško doći.

-    Ja sam dobro, a što je čovjek više upoznat sa samom situacijom i više o svemu zna onda se osjeća i sigurnije. Što se tiče zaštitne opreme i dalje je situacija jako loša. Do maski nigdje ne možemo doći, no upravo smo primili donaciju zaštitnih vizira za cijelu ambulantu koja nam mnogo znači – kaže nam doktorica Mirjana Atlagić.

Prethodno je stigla i donacija zaštitnih naočala i po paket rukavica. Najveći problem su maske i dezinfekcijska sredstva kojih trenutno nigdje nema nabaviti

-    Ponosna sam na sve svoje pacijente, jako su disciplinirani i drže se uputa Stožera civilne zaštite. Puno stvari rješavamo telefonom, stalno zivkaju i stalno su nam linije zauzete. Zato ih molimo za strpljenje jer se nekad istovremeno preklopi više poziva.

U tom slučaju naknadno ih nazovu ili ih i ovim putem mole da nazovu ponovno. Uglavnom, uvijek su dostupni, pa i iz kuće.

-    Čujemo se i porukama pa ako nisam u ordinaciji javim im da ću im recepte i ostalo pripisati odmah pri dolasku. Nekad nam se poklopi i rad u Covid ambulanti pa radimo uzastopno i po 16 h. No, što ćemo, što se mora, mora se.

Stariji ljudi su zabrinuti. Mnogo vremena odvajaju i za razgovore i objašnjenja da ukoliko prate upute i stoje doma, nemaju razloga za paniku. 

-    Kroničarima koji bi trebali kontrolirati neke stvari ukazujemo kako će piti terapiju i dalje, a postoji i kućna njega koja radi privatno za one kojima je nešto hitno i neophodno da ne moraju ići u bolnici. Guramo, malo je teže i izazovnije raditi, ali snalazimo se i mi oni. Nadam se da ćemo izdržati i svi zajedno ovo pobijediti te sve skupa vratiti u normalu – istaknula je doktorica Atlagić.

Velika pohvala od doktorice Atlagić stiže i gerontodomaćicama koje se žrtvuju kao da se radi o zaista najbližim članovima obitelji, i za svoje korisnike ćine sve što mogu. 

Da je situacija pod kontrolom, kazala nam je doktorica Divna Bračić.

-    Strogo pazimo da pacijenti sa respiratornim simptomima ne ulaze u prostor ambulante, Svi se prethodno jave telefonom. Ostali pacijenti ulaze  samo po jedan uz prethodno uzetu epidemiološku anamnezu – objašnjava doktorica Divna Bračić.

Broj pacijenata u ordinaciji je manji, ali je zato broj telefonskih savjeta povećan. Odlaze i u kućne posjete, uz pomno uzetu epidemiološku anamnezu.

-    Želim naglasiti i pohvaliti naše drage pacijente zbog pravilnog odnosa prema sebi i prema nama. Što se zaštitne opreme tiče , snalazimo se na razne načina, kupujemo gdje možemo, a i neki naši pacijenti nas se sjete pa svoje zalihe podjele sa nama. Zato se zahvaljujemo na  donacijama vizira. Maske su nam problem, nešto smo naručili preko ljekarne. I tako, svi moramo biti strpljivi i odgovorni i ostati doma – naglasila je doktorica Bračić.

djelomid1.jpg


Najnovije
 • Nedjeljno litretavanje po Vodicama: Nakon šetnje i kupanja na birališta
  Information
  Podijeli
  Information

  Nedjeljno litretavanje po Vodicama: Nakon šetnje i kupanja na birališta

  Information
Najčitanije

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close