Travanj 06, 2020 4749

Troje zaraženih s našeg područja je stabilno, s blagim simptomima

Vijesti iz vodičkog Stožera: 'Pripremamo se na ponovno otvaranje tržnice'

Ocjeni sadržaj
(6 glasova)

Iz vodičkog Stožera ponovo apeliraju da nas ne zavara lijepo vrijeme jer svima možemo napraviti štetu. Dobre vijesti su da su naših troje pozitivnih stabilno sa zatvorenim krugom mogućeg širenja zaraze. Također, pijaca bi se uskoro mogla otvoriti.

-    Jutros se napravila dezinfekcija tržnice. Također, u stalnim smo konzultacijama s nacionalnim stožerom kako bi kroz nekoliko dana, sukladno njihovim naputcima mogli otvoriti i našu tržnicu i napravio prihvat robe – najavio je Stipe Bosotin, načelnik vodičkog Stožera civilne zaštite.

Što se tiče trojice pozitivnih na našem području, oni su stabilno.

-    Jedan pozitivni je u samoizolaciji već dogledno vrijeme i s njim je sve u redu. Ostalih dvoje su iz iste obitelji, radi se o starijoj ženskoj osobi koja je bila operirana u Biogradu gdje se je i zarazila. Ona i mlađa ženska osoba nalaze se na infektologiji OB Šibenik, ali srećom imaju blage simptome – pojasnio je Bosotin.

Žele im brzo ozdravljenje te ponavljaju da su epidemiolozi zatvorili krug potencijalno zaraženih, a da je zbog navedenih još samo jedan član obitelji u samoizolaciji koji nema nikakvih simptoma, a niti se je u međuvremenu gdje kretao.

Ipak, gradonačelnica Nelka Tomić ističe da je važno naglasiti da se je svatko od nas mogao negdje zaraziti gdje još žarišta nisu prepoznata te da u sebi nosimo virus, nemamo simptome i širimo zarazu. 

-    Zato, ponovno apeliram na Vodičane, ne izlazite vani osim ako zato nemate nužne potrebe. Neka vas sunce ne izmami da idete u parkove, družite se i roštiljate. Otiđite sami u prirodu i razgibajte se. To je važno. Ali, moramo biti odgovorni jer smo zajedno u ovome – kazala je gradonačelnica Nelka Tomić.

S obzirom da su od danas obavezne e-Propusnice, broj upita i poziva još je veći. No, iz Stožera javljaju da, za one koje postoje uvjeti izdavanja, sve se nastoji riješiti u najbržem mogućem roku.
 

Tags
djelomob1.jpg