06 Tra 2020
  2988

Troje zaraženih s našeg područja je stabilno, s blagim simptomima

Vijesti iz vodičkog Stožera: 'Pripremamo se na ponovno otvaranje tržnice'

Ocjeni sadržaj
(6 glasova)
0

Iz vodičkog Stožera ponovo apeliraju da nas ne zavara lijepo vrijeme jer svima možemo napraviti štetu. Dobre vijesti su da su naših troje pozitivnih stabilno sa zatvorenim krugom mogućeg širenja zaraze. Također, pijaca bi se uskoro mogla otvoriti.

-    Jutros se napravila dezinfekcija tržnice. Također, u stalnim smo konzultacijama s nacionalnim stožerom kako bi kroz nekoliko dana, sukladno njihovim naputcima mogli otvoriti i našu tržnicu i napravio prihvat robe – najavio je Stipe Bosotin, načelnik vodičkog Stožera civilne zaštite.

Što se tiče trojice pozitivnih na našem području, oni su stabilno.

-    Jedan pozitivni je u samoizolaciji već dogledno vrijeme i s njim je sve u redu. Ostalih dvoje su iz iste obitelji, radi se o starijoj ženskoj osobi koja je bila operirana u Biogradu gdje se je i zarazila. Ona i mlađa ženska osoba nalaze se na infektologiji OB Šibenik, ali srećom imaju blage simptome – pojasnio je Bosotin.

Žele im brzo ozdravljenje te ponavljaju da su epidemiolozi zatvorili krug potencijalno zaraženih, a da je zbog navedenih još samo jedan član obitelji u samoizolaciji koji nema nikakvih simptoma, a niti se je u međuvremenu gdje kretao.

Ipak, gradonačelnica Nelka Tomić ističe da je važno naglasiti da se je svatko od nas mogao negdje zaraziti gdje još žarišta nisu prepoznata te da u sebi nosimo virus, nemamo simptome i širimo zarazu. 

-    Zato, ponovno apeliram na Vodičane, ne izlazite vani osim ako zato nemate nužne potrebe. Neka vas sunce ne izmami da idete u parkove, družite se i roštiljate. Otiđite sami u prirodu i razgibajte se. To je važno. Ali, moramo biti odgovorni jer smo zajedno u ovome – kazala je gradonačelnica Nelka Tomić.

S obzirom da su od danas obavezne e-Propusnice, broj upita i poziva još je veći. No, iz Stožera javljaju da, za one koje postoje uvjeti izdavanja, sve se nastoji riješiti u najbržem mogućem roku.
 

djelomid1.jpg


Najnovije
 • Nedjeljni đir po Vodicama: Početak ljeta unatoč oblačnom vremenu mnogi iskoristili za šetnju i odmor na plaži
  Information
  Podijeli
  Information

  Nedjeljni đir po Vodicama: Početak ljeta unatoč oblačnom vremenu mnogi iskoristili za šetnju i odmor na plaži

  Information
Najčitanije

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close