Travanj 07, 2020 3408

Radi se o 91-ogodišnjaku iz Murtera. Ukupno 45 pozitivnih u županiji

Prva žrtva koronavirusa u županiji, još sedam zaraženih - svi povezani s kninskom bolnicom

Prva žrtva koronavirusa u županiji, još sedam zaraženih - svi povezani s kninskom bolnicom ilustracija: Pixabay.com
Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Prva žrtva koronavirusa u Šibensko-kninskoj županiji, muškarac star 91 godinu, preminuo je u šibenskoj bolnici, priopćeno je iz županijskog Stožera civilne zaštite. Na području županije danas je sedam novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2.

Preminuli 91-godišnjak s područja je Murtera, a bio je kronični bolesnik. Zarazio se u kontaktu s oboljelom osobom te je 17. žrtva u Hrvatskoj.

Danas je na području županije sedam novih slučajeva pozitivnih na koronavirus i svi su vezani uz kninsku bolnicu.

- Od sedam novooboljelih dvoje je pacijenata s Odjela fizijatrije Opće i veteranske bolnice 'Hrvatski ponos' Knin, dvoje je zdravstvenih djelatnika kninske bolnice, a tri su osobe obiteljski kontakt sa zaraženom osobom – izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

S današnjim danom 45 je osoba u našoj županiji oboljelo od COVID-a 19.

- Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je 11 osoba pozitivnih na virus SARS-CoV-2, od kojih je jedna osoba na respiratoru. Troje pacijenta se i dalje nalaze na respiratoru u KBC Split – navodi se iz Stožera.

Dvije osobe, državljani Republike Hrvatske, su u karanteni, a tijekom posljednja 24 sata policija je zaprimila pet dojava o kršenju mjera samoizolacije. Provjerom na terenu utvrđeno je da su tri osobe kršile izrečenu mjeru.

- Apeliramo na građane da je potrebno i dalje odgovorno se pridržavati svih mjera i uputa zdravstvene zaštite. Ostanimo u svojim kućama, održavajmo higijenu i poštujmo socijalnu distancu – navodi se u priopćenju Stožera civilne zaštite šibensko-kninske županije.