Travanj 08, 2020 2891

Sada ih je u županiji ukupno 48

Troje novooboljelih od COVID-19 u županiji, svi su povezani s kninskom bolnicom

Troje novooboljelih od COVID-19 u županiji, svi su povezani s kninskom bolnicom ilustracija: Pixabay.com
Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

U Šibensko-kninskoj županiji u posljednja 24 sata imamo tri nova slučaja zaraze od koronavirusa. Riječ je o osobama koje su kontakti sa ranije oboljelim i svi su povezani s kninskom bolnicom. Od troje pozitivnih na virus SARS-CoV-2, jedna je osoba zdravstveni djelatnik kninske bolnice, javljaju iz Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

Do sada je u kninskoj bolnici 5 zdravstvenih djelatnika pozitivno na COVID-19, dok su 4 nezdravstvena djelatnika i 19 zdravstvenih djelatnika u samoizolaciji. Situacija je u kninskoj bolnici pod kontrolom, u dogovoru s nadležnim epidemiolozima poduzete su sve protuepidemijske mjere a rad se reorganizira na siguran način.

S današnjim danom 48 je osoba u našoj županiji oboljelo od koronavirusa, a povremeni porast broja oboljelih je predvidljiv. 

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je 12 osoba oboljelih od COVID-19, od kojih je jedna osoba na respiratoru. Troje pacijenta se i dalje nalaze na respiratoru u KBC Split.

Dvije osobe, državljani Republike Hrvatske, su u karanteni. U zadnja 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj zaprimljena je jedna dojava o kršenju mjera samoizolacije za koju je provjerom utvrđeno da kršenja mjere nije bilo.

Svatko može oboljeti od ove bolesti, zato ponovo apeliramo na građane, budite disciplinirani, pridržavajte se uputa i mjera nacionalnog, županijskog i lokalnih stožera. Ostanimo u svojim kućama, održavajmo higijenu i poštujmo socijalnu distancu kako ne bismo ugrozili sebe i svoje bližnje.

Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr

djelomob1.jpg