Travanj 09, 2020 7189 Unsplash

Dvije osobe su na šibenskoj infektologiji sa srednje blagim simptomima

Vodice je na četvero oboljelih: Najnoviji slučaj povezan s kninskom bolnicom

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U Vodicama se pojavio novi slučaj oboljelog od COVID-19. Kako doznajemo od načelnika vodičkog Stožera, riječ je o starijoj muškoj osobi koja je povezana s kninskom bolnicom i ima blaže simptome.

-    Trenutno smo na četiri oboljela i nadam se da se ova brojka neće širiti. Što se tiče novooboljelog, zarazio se u kninskoj bolnici i epidemiolozi zatvaraju krug kontakata – kazao nam je Stipe Bosotin, načelnik vodičkog Stožera civilne zaštite.

Oboljeli je starije životne dobi, ali trenutno blažih simptoma i na kućnom liječenju.

-    Krugovi mogućeg širenja zaraze ostalih troje su još prethodnih dana zatvoreni. Dvije prethodno oboljele ženske osobe iz iste obitelji su na liječenju na infektologiji OB Šibenik sa srednje blagim simptomima. Zasad su nam svi stabilno i želimo im što brže i bezbolnije ozdravljenje. 

Još jednom apelira da nas i lijepo vrijeme, ali i blagdan pred nama ne namami na druženje i grupiranja te da ne navalimo na trgovine.

-    Novi slučajevi povećani su na nacionalnoj razini, nitko od nas nije bio spreman na ove nove izazove te stopiranje druženja s najmilijima pogotovo u ovo lipo vrime i blagdane. Nemojmo posustati sada, nadam se da su krugovi moguće zaraze svi zatvoreni i da će ovo biti konačna brojka, ali to nitko sa 100 % sigurnošću ne može znati. Budimo svjesni da samo odgovornim ponašanjem ovaj virus možemo zaustaviti, naglasio je Bosotin.
 
 

Tags