Travanj 10, 2020 10158

Načelnik Stožera želi nam svima sretan Uskrs, ali i upozorava...

Vodičani su se previše opustili: ‘Za katastrofu je potrebno vrlo malo. Ovo nije u redu, sad već svjesno sebe i druge dovodite u opasnost’

Ocjeni sadržaj
(17 glasova)

Iz vodičkog Stožera civilne zaštite šalju nova upozorenja. Dobra vijest je da nema novih oboljelih, ali svakodnevno apeliranje da se poštuju mjere i upute nekima jednostavno - ne dopire! Nažalost, takvih je zadnjih dana sve više.

- Građani su se previše opustili. Ovo nije u redu, sad već svjesno sebe i druge dovodite u opasnost. Tko zna koliko je prenosioca među nama koji ne znaju da u sebi nose ovaj virus, a za katastrofu je tako malo potrebno s obzirom na saznanja kojom brzinom se širi, naglašava Stipe Bosotin, načelnik vodičkog Stožera civilne zaštite.

Stanje u Vodicama je epidemiološki povoljno, dobra je vijest da nema novooboljelih. Ali, to nije dovoljan razlog da se druži, grupira i previše izlazi - pogotovo na javnim mjestima.

- Isto tako, duže radno vrijeme u trgovinama nije bio poziv da se na njih navali već da se izbjegnu moguće gužve. Pojedinci to iskorištavaju i od jučer smo zatekli neprekidno veliki broj ljudi i ispred trgovina.

Mnogo je i dojava o kućnim druženjima, na terasama i u vrtovima. Na to se ne može utjecati, ali pokazuje veliku neodgovornost. Zato, kreće se s većim ophodnjama.

- Uzimaju se kave za vani i druži se i po plažama pa ćemo vodičkom DVD-u omogućiti prolaz i zamoliti ih da pojačaju ophodnje.

Ovakvo stanje i nije neočekivano. Uskrs je pred nama, a proljeće jednostavno mami van.

- Vratit će se vremena kad ćemo se svi ponovno grliti i družiti. Ove godine Uskrs nam je svima naizgled drugačiji nego ikad prije, bez svetih misa i većih obiteljskih okupljanja. No, u našim srcima ostaje isti. Ne gubimo nadu, budimo odgovorni. Zato, dragi sugrađani, neka vam svima bude sretan Uskrs, ali i svi dani pred nama!, poručio je načelnik Bosotin.

Poslijednja izmjena dana Petak, 10 Travanj 2020 13:54
djelomob1.jpg