Travanj 13, 2020 2974

Ukupan broj zaraženih je 68

U županiji još jedna osoba pozitivna na koronavirus: Riječ je o pacijentu s područja grada Drniša

U županiji još jedna osoba pozitivna na koronavirus: Riječ je o pacijentu s područja grada Drniša ilustracija: Pixabay.com
Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Na području Šibensko-kninske županije u zadnja 24 sata registrirana je još jedna osoba pozitivna na koronavirus, tako da se s današnjim danom broj oboljelih u županiji popeo na 68. Novooboljela osoba je s područja grada Drniša.

- Još jedna osoba s područja naše županije pozitivna je na virus SARS-CoV-2. Riječ je o pacijentu s područja Grada Drniša koji je bio na liječenju u Specijalnoj ortopedskoj bolnici u Biogradu na moru. S današnjim danom na našem području ukupno je 68 oboljelih osoba od COVID-19. Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je 13 osoba, od kojih je jedna osoba na respiratoru i za sada je njihovo stanje stabilno. Dva pacijenta su i dalje na respiratoru u KBC Split – stoji u priopćenju Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora je 488 osoba, od čega je 286 osoba kontakt s oboljelim od COVID-19. U zadnja 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj nije zaprimljena niti jedna dojava o kršenju mjera samoizolacije.

Stožer ponovno upozorava građane da se i dalje pridržavaju svih mjera i uputa zdravstvene zaštite. Ostanimo u svojim kućama, održavajmo higijenu i poštujmo socijalnu distancu.

Podsjetimo, jučer su na području naše županije registrirane još tri osobe pozitivne na koronavirus i svi novooboljeli su pacijenti OVB ‘Hrvatski ponos’ Knin.

Od nedjelje šest djelatnika šibenske bolnice je u samoizolaciji, tri su zdravstvena i tri nezdravstvena djelatnika. Za sada nitko od navedenih ne pokazuje simptome bolesti. Načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Nikola Blažević je također u samoizolaciji, a dužnost načelnika preuzima Šibensko-kninski župan Goran Pauk, izvijestili su ranije iz Stožera.

Tags