Travanj 16, 2020 4488

Broj oboljelih se smanjuje, a o nama ovisi koliko će ovo stanje trajati

Jedna osoba iz Ružića pozitivna na koronavirus, ukupno 80 oboljelih

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Jedna osoba s područja Općine Ružić pozitivna je na koronavirus, čime se broj oboljelih na području naše županije popeo na 80, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije. Epidemiološka obrada je u tijeku.

– Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je 12 osoba, od kojih je jedna osoba na respiratoru. Jedan je pacijent otpušten na kućnu njegu, a dva su i dalje na respiratoru u KBC Split. Od počeka epidemije do danas imamo 16 ozdravljenih osoba – priopćeno je iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora  je 494 osoba, od čega je 340 osoba kontakt s oboljelim od COVID-19, a u samoizolaciji je ukupno 410 osoba. U zadnja 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj zaprimljene su dvije dojave o kršenju mjera samoizolacije, a provjerom je utvrđeno da je jedna osoba kršila navedenu mjeru.

– Broj oboljelih se na sreću smanjuje, zahvaljujući savjesnosti svih naših građana. I dalje  apeliramo, poštujte preporuke Stožera civilne zaštite RH, izbjegavate nepotrebna putovanja i kontakte jer o nama samima ovisi koliko će ovakvo stanje trajati – pozivaju iz Stožera.

Tags
djelomob1.jpg