Travanj 18, 2020 3088

Od početka epidemije do danas imamo 18 ozdravljenih osoba

U županiji nema novooboljelih, ukinuta je karantena za Murter i Betinu!

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Od jučer nema novih pozitivnih nalaza, tako da je na današnji dan na području Šibensko-kninske županije ukupno 81 osoba zaražena koronavirusom. Zbog povoljne situacije na otoku Murteru, epidemiolozi su procijenili kako više nema razloga da Murter i Betina budu u karanteni, pa od prestaju vrijediti karantenske mjere za ta dva mjesta, priopćeno je iz Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je 11 osoba, od kojih je jedna osoba na respiratoru, a dva pacijenta su i dalje na respiratoru u KBC Split. Od počeka epidemije do danas imamo 18 ozdravljenih osoba.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i dalje su 467 osoba, od čega je 310 kontakt s oboljelim od COVID-19, a u samoizolaciji je ukupno 383 osobe. U zadnja 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj zaprimljene su dvije dojave o kršenju mjera samoizolacije, a provjerom je utvrđeno da nije bilo kršenja navedenih mjera.

Ukidanje karantene za Murter i Betinu

– Prema mišljenju epidemiologa, trenutna situacija u Murteru, vezano za obolijevanje od bolesti COVID-19 ocjenjuje se kao dobra. Od početka epidemiološke obrade u Murteru imali smo 28 oboljelih osoba, 162 osobe pod epidemiološkim zdravstvenim nadzorom i mjerama samoizolacije u trajanju 14 dana, od kojih je trenutno 12 aktivnih. Od zadnje novooboljele osobe, koja nije bila poznati kontakt oboljele osobe, niti je bila pod epidemiološkim zdravstvenim nadzorom, prošlo je devet dana. U međuvremenu se razbolio obiteljski kontakt navedene osobe, što nije neočekivano.

Potom su 15. i 16. travnja testirane još dvije skupine ljudi u Murteru, kako bi epidemiolozi provjerili ima li nekontroliranog širenja bolesti u općoj populaciji. Danas su pristigli negativni nalazi, stoga su epidemiolozi zaključili da nema potrebe za produljenjem karantenskih mjera za mjesta Murter i Betina. Karantenske mjere za naselja Murter i Betina koje su na snazi od 25. ožujka 2020. godine se ukidaju s današnjim danom – priopćeno je iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Zdravstvene preporuke i dalje su na snazi. Potrebno je i dalje odgovorno se pridržavati svih mjera i uputa zdravstvene zaštite. Zato apeliraju na sve građane da ostanu u svojim kućama, održavaju higijenu i poštuju fizičku distancu.

Tags
djelomob1.jpg