Travanj 18, 2020 3183

Gradsko vijeće uz prvi paket mjera pomoći gospodarstvu donijelo i odluke o Nagradama grada zaslužnim pojedincima

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Na elektronskoj sjednici Gradsko vijeće donijelo je prvi paket mjera pomoći gospodarstvu, obrtništvu te ostalim subjektima koji su pogođeni pandemijom COVID19.

Vijećnici su sa 8 glasova ZA prihvatili prijedlog Odluke o oslobađanju od obaveze plaćanja komunalne naknade za poslovne prostore i građevinsko zemljište koje služi obavljanju poslovne djelatnosti, a za vrijeme trajanja epidemije COVID19.

Predložena Odluka donosi se sa ciljem da se ublaže negativne posljedice koje će neminovno nastati u poslovanju pravnih subjekata, a time i u ukupnom gospodarstvu Grada Vodica.

Izglasan je i prijedlog Odluke o oslobađanju plaćanja zakupnine i poreza na korištenje javne površine.  Odluka se odnosi na poslovne subjekte, koji obavljaju djelatnost u poslovnim prostorima u vlasništvu Grada Vodica i imaju sklopljene važeće ugovore o zakupu te poslovne subjekte koji imaju važeće ugovore o korištenju javnih površina Grada Vodia, a onemogućeno im je poslovanje zbog mjera suzbijanja COVID19.

Vijećnici su također prihvatili prijedlog Odluke o obustavi plaćanja Spomeničke rente, a prihvaćen je i prijedlog Odluke da se roditelji oslobode plaćanja usluga Dječjeg  vrtića razmjerno broju dana trajanja nemogućnosti korištenja usluga vrtića za vrijeme trajanja izvanrednih okolnosti uzrokovane pandemijo COVID19.

„Želimo posebno naglasiti da je u pripremi drugi paket mjera za pomoć fizičkim osobama, posebno malim iznajmljivačima i sl., a sve sukladno  procjenama i okolnostima u narednim danima i razvoju epidemiološke situacije kao i punjenja proračuna u nadolazećem periodu te se analiziraju i razmatraju sve moguće uštede na rashodovnoj strani gradskog proračuna.“ – priopćeno nam je iz Grada Vodice 

Donesena je Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju JVP Vodice kao i Odluka o izmjenama i dopuni Odluke o naknadi i ostalim pravima dužnosnika koji svoju dužnost ne obnašaju profesionalno 

Između ostalog Vijećnici su sa 8 glasova ZA izglasali i Odluke o dodjeli priznanja Grada Vodica za 2019  i to 

NAGRADA GRADA
Anđelko Španja
Vladimir Mihoković, posmrtno
Katica Škugor
PLAKETA GRADA
Meri Ivas
Vinko Trcera
Frankopan Čicin Angul
Vitomir Udovičic
Zlatan Skalicki
Josip Paić

Poslijednja izmjena dana Subota, 18 Travanj 2020 16:03
djelomob1.jpg