Travanj 20, 2020 2005

Od danas se unutar županije kreće bez propusnica

Treći dan bez novooboljelih u županiji, ali to ne znači se možemo opustiti

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Na području Šibensko-kninske županije treći dan zaredom nema novooboljelih osoba od covida 19, tako da je broj zaraženih osoba i dalje 81, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je 10 osoba, od kojih je jedna osoba na respiratoru. Dva pacijenta su i dalje na respiratoru u KBC Split. Od počeka epidemije do danas u Šibensko-kninskoj županiji ozdravilo je 20 osoba. 

Pod mjerama zdravstvenog nadzora  je 426 osoba, od čega je 279 osoba kontakt s oboljelim od covida 19, a u samoizolaciji je ukupno 357 osoba. U zadnja 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj nije bilo dojava o kršenju mjera samoizolacije. 

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, donio je Odluku o ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka na području Šibensko-kninske županije. Ubuduće će tako stanovnici naše županije slobodno moći putovati iz grada u grad, općine u općinu ili u bilo koje mjesto u Šibensko-kninskoj županiji. E-Propusnice će biti potrebne samo za odlazak na područje druge županije. Što se tiče otoka, i dalje je na snazi Odluka o mjerama ograničavanja javnog prijevoza u linijskom obalnom pomorskom prometu.

- Treći dan zaredom smo bez novooboljelih, od danas unutar županije možemo se kretati bez e-propusnica, ali to ne znači da se možemo opustiti što se tiče epidemioloških preporuka. I dalje apeliramo, poštujte preporuke Stožera civilne zaštite RH, izbjegavate nepotrebna putovanja i kontakte jer o nama samima ovisi koliko će ovakvo stanje trajati - poručuju iz županijskog Stožera. 
Cijeli članak pročitajte na portalu INFOVODICE
https://www.infovodice.com/aktualno/vijesti/14266-treci-dan-bez-novooboljelih-u-zupaniji-ali-to-ne-znaci-de-mozemo-opustiti.html

Tags
djelomob1.jpg