Travanj 21, 2020 2860

U OB Šibenik nitko više nije na respiratoru

Novi slučaj zaraze koronavirusom u županiji, član je obitelji već oboljelog iz Drniša

Novi slučaj zaraze koronavirusom u županiji, član je obitelji već oboljelog iz Drniša ilustracija: Pixabay.com
Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Nakon što tri dana zaredom nije bilo novih slučajeva zaraze koronavirusom na području Šibensko-kninske županije, danas je jedan novi zabilježen na području Drniša, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

Riječ je o osobi s područja Grada Drniša koja je bliski obiteljski kontakt prethodno oboljele osobe. Od početka epidemije, s današnjim danom, broj zaraženih osoba u našoj županiji je 82, dok su ozdravile 23 osobe.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je 11 osoba i niti jedna nije na respiratoru. Dva pacijenta iz šibenske bolnice se i dalje nalaze na respiratoru u KBC Split. 

Pod mjerama zdravstvenog nadzora  je 381 osoba, od čega je 244 osoba kontakt s oboljelim od COVID-19, a u samoizolaciji je ukupno 323 osobe. 

U protekla 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj zaprimljena je jedna dojava o kršenju mjera samoizolacije, a provjerom je utvrđeno da nije bilo kršenja navedene mjere. 

Sukladno Odluci o ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka na području Šibensko-kninske županije e- Propusnica je potrebna samo za odlazak na područje druge županije. Osobama koje nemaju prebivalište ili stalni boravak na području otoka Šibensko-kninske županije, odlazak na otok javnim linijskim prijevozom moguć je samo uz izdanu e-Propusnicu. 

- Apeliramo na naše građane da se i dalje pridržavaju Odluka Stožera civilne zaštite RH, te mjera i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Županijski, gradski i općinski stožeri CZ i dalje prate na svom području pridržavaju li se građani navedenih mjera, te zahvaljuju svima koji odgovornim ponašanjem čuvaju zdravlje svoje i svojih bližnji - poručuju iz županijskog Stožera. 

Tags