Travanj 22, 2020 5737

Ukinute noćne smjene u COVID-19 ambulantama

Jedan novooboljeli u županiji je iz Vodica, riječ je o članu obitelji ranije zaražene osobe

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Još jedna osoba s područja Šibensko-kninske županije pozitivna je na virus SARS-CoV-2. Riječ je o osobi s područja Grada Vodica koja je obiteljski kontakt s prethodno oboljelom osobom, izvijestili su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

S današnjim danom, od početka epidemije na području županije broj zaraženih osoba je 83 od kojih je 27 ozdravljenih osoba.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je 8 osoba i niti jedna nije na respiratoru. Dva pacijenta iz šibenske bolnice se i dalje nalaze na respiratoru u KBC Split.  Pod mjerama zdravstvenog nadzora  je 343 osobe, od čega je 216 osoba kontakt s oboljelim od COVID-19, a u samoizolaciji je ukupno 295 osoba. 

U protekla 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj zaprimljene su dvije dojave o kršenju mjera samoizolacije, a provjerom je utvrđeno da nije bilo kršenja navedene mjere, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije. 

- Samodisciplina i odgovornost naših građana je ključna u sprječavanju širenja epidemije, zato apeliramo, poštujte preporuke Stožera civilne zaštite RH, izbjegavate nepotrebna putovanja i kontakte jer o nama samima ovisi koliko će ovakvo stanje trajati - poručuju iz Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije. 

Tags
djelomob1.jpg