Travanj 22, 2020 4942

Još smo na početku. Upravo zbog nepoznavanja činjenica o ovome virusu važno je da se ne opustimo

Tri osobe iz Vodica su ozdravile: Novooboljela je uži član obitelji prvog zaraženog na našem području

Ocjeni sadržaj
(4 glasova)

Gotovo dva tjedna u Vodicama nije bilo novooboljelih od koronavirusa. Danas nas je sve ponovno malo prodrmalo saznanje o jednom novom na našem području. Upravo zbog mogućnosti zasad još nedovoljno jasnog širenja i ostalih čimbenika oko ovoga virusa važno je – ne opustiti se.

-    Riječ je o mladoj ženskoj osobi i užem članu obitelji jednog od prvih zaraženih na našem području od čije je zaraze prošlo preko mjesec dana i koji je ozdravio. Ovo je dakle još jedna nepoznanica zašto se virus aktivirao tek sada. Prema saznanjima kojima raspolažem, sretna okolnost je ta što je žena bila u samoizolaciji i pazila je na sve mjere iako se je mogla opustiti, kazao nam je Stipe Bosotin, načelnik vodičkog Stožera civilne zaštite.

Vodice tako broji ukupno pet zaraženih (jedna je s područja Zagreba) od kojih su tri osobe ozdravile. 

-    Trenutno je u bolnici samo jedna starija ženska osoba, ali to ne zbog virusa nego zbog prethodne operacije koju je imala u biogradskoj bolnici gdje se je i zarazila.

Još jednom se apelira na građane da ne zaborave na poštivanje svih mjera i uputa Stožera, ponajviše na držanje razmaka i visoku razinu zaštite od ovog virusa koji hara po zraku. Zbog trenutne povoljne situacije i kratkog zaborava tko zna što nas može čekati već drugi tjedan.

djelomob1.jpg