Travanj 23, 2020 2326

Nema novooboljelih u Šibensko-kninskoj županiji, broj oporavljenih raste

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Na području naše županije danas nema novooboljelih od zarazne bolesti COVID-19, tako da je broj zaraženih osoba i dalje 83, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je 7 osoba i niti jedna nije na respiratoru. Dva pacijenta iz šibenske bolnice se i dalje nalaze na respiratoru u KBC Split. S današnjim danom imamo 28 oporavljenih osoba.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora je 320 osoba, od čega su 193 osobe kontakt s oboljelima od COVID-19, a u samoizolaciji su ukupno 272 osobe. 

U protekla 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj zaprimljena je jedna dojava o kršenju mjera samoizolacije, a provjerom je utvrđeno da nije bilo kršenja navedene mjere. 

Vezano za broj oboljelih zdravstvenih djelatnika i zdravstvenih djelatnika u samoizolaciji, s jučerašnjim danom, u OVB „Hrvatski ponos“ Knin 13 je zdravstvenih djelatnika oboljelo od COVID-19, a 30 djelatnika je pod mjerama samoizolacije. U OB Šibensko-kninske županije je jedan oboljeli, a 19 zdravstvenih djelatnika je u samoizolaciji.

U Domu zdravlja Drniš i Zavodu za hitnu medicinu ŠKŽ oboljelih zdravstvenih djelatnika nema, a po dvoje ih je pod mjerama samoizolacije. U Domu zdravlja Knin i Domu zdravlja Šibenik nitko od zdravstvenih djelatnika nije pod mjerama samoizolacije i nema oboljelih.

- Broj oporavljenih osoba raste, a broj oboljelih se nasreću smanjuje zahvaljujući savjesnosti svih naših građana. I dalje apeliramo, poštujte preporuke Stožera civilne zaštite RH, izbjegavate nepotrebna putovanja i kontakte jer o nama samima ovisi koliko će ovakvo stanje trajati - poručuju iz županijskog Stožera civilne zaštite. 

Tags
djelomob1.jpg