Travanj 25, 2020 6212

Epidemiološki izvidi u tijeku, a broj oporavljenih raste

Novi slučaj zaraze koronavirusom u Šibeniku, još se ne zna kako se zarazila

ilustracija: Pixabay.com ilustracija: Pixabay.com
Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Na dan 25. travnja 2020. još je jedna osoba oboljela od zarazne bolesti COVID-19. Riječ je o osobi s područja Grada Šibenika koja se ne dovodi u vezu s prethodno oboljelom osobom i za koju su epidemiološki izvidi u tijeku. Od početka epidemije, s današnjim danom, broj zaraženih osoba u našoj županije je 84 od kojih imamo 32 ozdravljene osobe, javljaju iz Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je 6 osoba od kojih je jedna osoba na respiratoru. Dva pacijenta iz šibenske bolnice se i dalje nalaze na respiratoru u KBC Split. U protekla 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj zaprimljene su dvije dojave o kršenju mjera samoizolacije, a provjerom je utvrđeno da nije bilo kršenja navedene mjere.

Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

djelomob1.jpg