Travanj 28, 2020 5168

Svi smo se malo opustili, ali ne zaboravimo na mjere obaveznog distanciranja

KRETANJE ŽUPANIJOM DA, NA PRVIĆ NE Na otoke samo uz posebnu suglasnost županijskog Stožera

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Iz vodičkog Stožera civilne zaštite i dalje upozoravaju građane da ne zaborave na mjere obaveznog distanciranja jer smo se popuštanjem mjera svi skupa malo opustili. Evo kako je naših petero zaraženih, ali i što je s propusnicama za otok Prvić.

-    Odlične su vijesti da su Vodice i dalje na pet oboljelih. Troje je ozdravilo, a još dvoje se liječe. Zadnja zaražena, mlađa ženska osoba je na kućnom liječenju, a starija ženska osoba je u bolnici zbog čega je i prethodno operirana u biogradskoj bolnici gdje se je i zarazila, ponovio je Stipe Bosotin, načelnik vodičkog Stožera civilne zaštite.

Kretanje unutar županije je slobodno već nekoliko dana bez propusnica, ali što se otoka tiče tu relaksacije i dalje nema. Odluka o mjerama ograničavanja javnog prijevoza u linijskom obalnom pomorskom prometu donesena je prije mjesec dana.


-    Za otok Prvić naš Stožer izdaje propusnice za one koji imaju prebivalište na području grada, ali uz prethodnu suglasnog županijskog Stožera. Također, tko ima prebivalište van područja grada Vodica mora tražiti prethodnu suglasnost županijskog Stožera da bi mu nakon toga Stožer iz njegova mjesta prebivališta dao propusnicu, pojasnio je načelnik Bosotin.

Razlog tome može se reći da otoci broje uglavnom starije stanovništvo za koje bi infekcija u izoliranoj sredini mogla biti kobna.

djelomob1.jpg