Svibanj 04, 2020 4207

Vodičanke, ali i Vodičani poprilično popunili rasporede

Frizerski i kozmetički saloni otvorili svoja vrata, svi se privikavaju na 'novo normalno'

Ocjeni sadržaj
(6 glasova)

Danas u salonima se konačno čuje zveckanje škara, zvuk feniranja, a brojni sređeni nokti ponosno su ugledali svjetlo dana. Frizerski i kozmetički saloni danas su otvorili svoja vrata, a zainteresiranih mušterija zasad je – više nego dovoljno.

-    Hvala našim dragim klijenticama, raspored je pun za dva tjedna. Veselimo se radu i polako vraćanju u kakvu takvu normalu. Cijeli smo salon ponovno organizirali, ali imamo sreću da je kvadratura velika pa smo mogle osigurati razmak. Trudit ćemo se najbolje što možemo i znamo. Nadamo se da pada prometa neće biti, ali moramo biti i na to spremni, kazala nam je Julija Pervan, vlasnica kozmetičkog salona Julija.

Stroga pravila u svim salonima upotpunjuje i još nešto. Mušterije potpisuju izjavu u kojoj ostavljaju svoje kontakte ali i potvrđuju da nemaju simptome bolesti - temperaturu i respiratorne probleme. Isto tako ne smiju biti pod mjerom samoizolacije ili da su boravili u inozemstvu u proteklih 14 dana. U slučaju da se pojavi novo žaritšte odmah se mogu vidjeti kontakti i izolirati sve potencijalno zaražene osobe. 

-    Propise moramo poštivati pa ćemo tako i postupiti te bilježiti vrijeme dolaska i odlaska, ali i sve ostalo. Nikome nije jednostavno u ovoj situaciji, ali moramo poduzeti sve da bi zaštitili svoje zdravlje i zdravlje naših klijenata. Maskice smo za sve osigurali. Također, naručili smo vizire kao i svu dodatnu zaštitnu opremu. Sredstva koja smo uložili u zaštitu nisu mala, ali vjerujemo da ćemo tako do daljnjega morati poslovati jer je to sada novo normalno, zaključila je kozmetičarka Julija Pervan.

Dezinfekcija i sterilizacija u frizerskim salonima i nije neka novost, to se i inače primjenjuje u salonu. Pribor se očisti i dezinficira iza svake mušterije.

-    Oduvijek radimo po narudžbama pa smo znali broj ljudi koji nam dolazi. Popunjeni smo do početka slijedećeg mjeseca. Organizacija je takva da klijenti dolaze točno na termin sa zaštitnim maskama i rukavicama i na ulasku dezinficiraju ruke, a termine isključivo dogovaramo preko telefonski, kazali su nam iz Sorrisa u Dental centru Dubravica.

I oni očekuju pad prometa jer pod ovim uvjetima ne mogu primiti onoliko klijenata koliko su do sada primali. No, klijenti su jako razumni i prilagodljivi i sve su okrenuli na šalu koja je, u ovo doba, poprilično dobrodošla!

djelomob1.jpg