Svibanj 06, 2020 2798

Od 11. svibnja 2020. godine vrtić Tamaris započinje s redovnim radom, pročitajte obavijest koju su uputili roditeljima

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U skladu s Uputama HZJZ-a o sprečavanju i suzbijanju epidemije COVID-19, za ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, vrtić Tamaris nastavlja s radom koji je organiziran s potrebama roditelja/skrbnika, nastavno od 11. svibnja 2020. godine.

Odgojno obrazovni rad biti će organiziran u skladu s ograničenim brojem djece po skupinama (Upute HZJZ) i uz uvažavanje svih epidemioloških mjera i preporuka.

Iz vrtića posebno mole da obratite pozornost na najugroženije skupine:

- Djeca s kroničnim bolestima ili u doticaju s kroničnim bolesnicima
- Preporučuje se ostanak kod kuće djece s kroničnim bolestima (respiratornim, kardiovaskularnim, dijabetesom, malignim bolestima, imunodeficijencijama, djece s većim tjelesnim/motoričkim oštećenjima) kao i djece čiji roditelji/skrbnici ili ukućani imaju jednu od navedenih bolesti.
- Posebna skrb i oprez potreban je kod uključivanja djece predškolske dobi s teškoćama u razvoju i težim zdravstvenim smetnjama u dječji vrtić, te se preporučuje konzultacija s izabranim pedijatrom uz obvezno predočenje liječničke potvrde da dijete može boraviti u vrtiću;
- Bolesna djeca
- Djeca koja imaju povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha ili koji su pod rizikom da su mogli biti u kontaktu s osobama pozitivnim na COVID-19 (primjerice u kućanstvu ili u ustanovi) ili su pod sumnjom da bi mogli biti zaražena s COVID-19, ostaju kod kuće te ih roditelji/skrbnici ne smiju dovoditi u vrtić. 

Slijedom navedenog roditelji/skrbnici trebaju prije uključivanja djeteta u vrtić, pisanom Izjavom potvrditi kako su:
-          upoznati s mjerama HZJZ-a u cijelosti,
-          oba roditelja/skrbnika zaposlena i ne postoji druga mogućnost zbrinjavanja djece,
-          dijete/djeca ne pripadaju ni jednoj od ugroženih skupina,
-          dijete nije pod sumnjom bolesti COVID-19, nije pod rizikom da je moglo biti u kontaktu s osobama pozitivnim na COVID-19 (primjerice u kućanstvu ili ustanovi) nije u samoizolaciji.

Izjava se može preuzeti OVDJE.

Ispunjenu i potpisanu IZJAVU roditelj/skrbnik je dužan dostaviti u vrtić do 08. svibnja 2020. godine do 15:00 sati (istu možete skenirati i dostaviti i putem e-maila na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.), kak bi mogli u vrtiću organizirati rad ovisno o broju prijavljene djece i mogućnosti zadovoljavanja preporučenih epidemioloških mjera.  

U planiranju organizacije rada plan se izrađuje za prvih 14 dana primjene (uključujući neradne dane), jer u Uputama HZJZ-a stoji da će se uvjeti prilagođavati aktualnoj epidemiološkoj situaciji te će se razmotriti potreba i mogućnost prilagodbe uputa nakon prvih 14 dana primjene.

O svim promjenama biti ćete obaviješteni putem mrežne stranice vrtića www.dvtamaris.hr.

Za sve nejasnoće možete se obratiti ravnateljici vrtića na broj telefona: 099/3365599.

djelomob1.jpg