Svibanj 07, 2020 3630

Iz Stožera poručuju da ne zaboravimo na epidemiološke mjere u igri na ponovno otvorenim igralištima

Vodice su 15 dana bez novooboljelih od koronavirusa: 'Sad ne ostajemo doma, sad ostajemo odgovorni'

Ocjeni sadržaj
(3 glasova)

Igralištima diljem Hrvatske pa i ovim vodičkim ponovno odzvanja dječji žamor. Naime, prestankom važenja Odluke o stavljanju izvan uporabe dječjih igrališta i otvorenih sportskih igrališta kao protuepidemijske mjere Stožera civilne zaštite ista su se otvorila i kod nas.

-    Igrališta su otvorena od prekjučer, usput se proveo i pregled sprava i ostale opreme. Poručujemo svim građanima da se u igri ne zaborave pridržavati važećih protuepidemijskih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, poglavito onih koji se odnose na osobnu higijenu i održavanje socijalne distance. Sada je na svima nama da dok više ne ostajemo doba, i dalje ostajemo odgovorni – kazao je Stipe Bosotin, načelnik vodičkog Stožera civilne zaštite.

Na Stožeru je zadatak da iste i nadgleda, a na građanima da prema preporukama HZJZ održavaju fizičku distancu od 1,5 metra među osobama, pri čemu dijete i njegov pratitelj istu ne moraju održavati. Ističu i da je potrebno podučiti djecu da izbjegavaju grupiranja i ona održavaju fizičku distancu koliko je to moguće.

-    Bitno je naglasiti, koliko god je dobra epidemiološka situacija i već 15 dana nemamo zaraženih, nitko ne može sa sigurnošću znati ima li još bezsimptomatskih oblika oboljenja među nama. No, zahvaljujem građanima na dosadašnjim poštivanjima mjera jer bez toga danas ne bi mogli pričati o igri na igralištima, naglasio je načelnik Bosotin.

Podsjetimo, HZJZ je objavio nove preporuke i za održavanje pogreba i posljednjih ispraćaja te za vjenčanja koja se mogu održavati isključivo u krugu obitelji i predstavnika vjerske zajednice ili svjedoka te predstavnika službene osobe. Također, mjere o razmaku isto vrijede, niti jedan sudionik ne smije imati povišenu tjelesnu temperaturu, a u zatvorenom prostoru preporuča se i nošenje maski.

djelomob1.jpg