Svibanj 08, 2020 3167

Svjetski dan Crvenog križa – zahvala volonterima

Ocjeni sadržaj
(3 glasova)

Diljem svijeta 8. svibnja obilježava se Svjetski dan Crvenoga križa i Crvenoga polumjeseca u znak počasti Henryju Dunantu, utemeljitelju Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, koji je na taj dan rođen.

Iako ove godine zbog epidemije koronavirusa neće biti tradicionalnih programa obilježavanja Hrvatski Crveni križ na ovaj važan datum ipak želi izraziti duboku zahvalnost volonterima koji već više od dva mjeseca neumorno pružaju podršku svim ljudima u potrebi.

Gotovo 3.500 volontera Crvenoga križa svakodnevno pomaže osobama koje su najviše pogođene epidemijom koronavirusa, kao i stradalima u zagrebačkom potresu.

Diljem Hrvatske volonteri Crvenoga križa već više od dva mjeseca redovito obilaze stare i nemoćne, osobe u samoizolaciji koje nemaju nikoga drugoga da im pomogne, oboljele od COVID-a 19 te socijalno ugrožene građane. Za te ljude nabavljaju namirnice, dostavljaju im lijekove, a socijalno ugroženima i bolesnima dijele i kutije s osnovnim životnim potrepštinama.

Brojni volonteri javljaju se i na telefone za psihosocijalnu podršku, a tijekom dva mjeseca zaprimili su tisuće poziva.

U Vodicama volonteri su odradili sjajan posao tijekom krize, moram napomenuti kako još uvijek odrađuju, ali u manjem obujmu. Svi korisnici kojima su volonteri pomagali povratno su nam se javljali sa pohvalama i zahvalama tim divnim ljudima koji su u vrijeme izolacije bili velika podrška i oslonac.

Naše društvo, naš grad i naše društvo Crvenog križa je zaista bogato jer imamo ovako divne ljude. Svim volonterima, ali i našim darivateljima krvi na koje uvijek možemo računati u svoje ime kao i u ime Crvenog križa, od srca želim reći – hvala! Vi uistinu mijenjate svijet

Marijana Biluš, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Vodice

djelomob1.jpg