Svibanj 11, 2020 3958

Otvorile se osnovne škole: Nema nijednog učenika u Vodicama, a ni u Čistoj Velikoj

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Od danas se po posebnim propisima otvaraju jaslice, vrtići te počinje nastava u nižim razredima osnovnih škola. No, odlukom roditelja škole u Vodicama i Čistoj Velikoj ostale su prazne.

- U ovom ciklusu od 11.05. pa iduća dva tjedna nema učenika u našoj školi. Što se tiče propisanih epidemioloških mjera, ukoliko bi se iz svakog razrednog odjela javio maksimalan broj učenika ne bismo mogli osigurati odvojene sanitarne čvorove za svih, no ostale mjere bi svakako uspjeli. Denzificijense za ruke, te kadice za cipele smo nabavili, isto tako denzificirali smo prostore i pripremili za učenike. Naručeni su i digitalni termometri za beskontaktno mjerenje temperature te temperaturne liste.

Škola na daljinu funkcionira jako dobro, velika većina učenika se uhodala, imamo još manjih problema s nekolicinom učenika koji nisu baš redoviti u radu, ali i to ćemo uz podršku stručne službe riješiti. Ocjene su počele stizati u virtualne imenike naših učenika, ali napominjem da će zaključna ocjena proizići iz zbroja svih ocjena ove godine. - kazala nam je Ivana Mikulandra, ravnateljica OŠ Vodice

Dok vodička škola ne bi mogla zadovoljiti sve epidemiološke mjere zbog nedostatka zasebnih toaletnih čvorova prema razrednom odjeljenju, učionice su prazne i u školi u Čistoj Velikoj koja je rad mogla organizirati.

-    Nažalost, nemamo veliki broj učenika – njih je svega 85 pa što se tiče epidemioloških mjera po odjeljenjima ne bi imali problema. No, roditelji su donijeli takvu odluku iako smo bili spremni da organiziramo i prijevoz za učenike kojima je to potrebno u suradnji sa Županijom kao našim osnivačem, naveo nam je Marijan Belamarić, ravnatelj OŠ Čista Velika. 

Svi učitelji su radno i na broju, a preostaje im samo pričekati kakva će situacija biti kroz naredna dva tjedna.

-    Učitelji se ne žale na online školu, oduševljeni su reakcijom roditelja i djece. Mislim da u ovoj situaciji svi puno više komuniciraju. Mi smo i na e-dnevnicima preko kojih mogu vidjeti sve ocjene i što se sve događa. Prirodno je da smo u školi, ali sada je tako kako je. Nadamo se da će se sve što prije vratiti u normalu, naglasio je ravnatelj Belamarić.

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 11 Svibanj 2020 23:18
djelomob1.jpg