Svibanj 12, 2020 2937

Distancu među djecom je teško realizirati, no skupine se ne miješaju

Vrata su otvorili i vrtići, navala nije velika: Nema ni devet djece po odgojnoj skupini

ilustracija: Pixabay.com ilustracija: Pixabay.com
Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Kao i u školama, u vrtićkim grupama može biti najviše devetero djece, a i roditelji imaju ponešto drugačija pravila. Djecu mogu dopratiti samo do ulaza, gdje ih je dočekuje odgajateljica. Morali su donijeti rezervnu odjeću za cijeli tjedan i predati izjave da nitko od njih ili djece nema simptome koronavirusa. Nema više ni svih igračaka na koju su djeca navikla, a ni miješanja grupa na igralištu ili u šetnji.

-    U skladu sa svim uputama i preporukama HZJZ djece nema ni devet po odgojnoj skupini uz odgajatelja. Cijelo vrijeme smo se pripremali, uklonili smo sve igračke koje se ne mogu dezinficirati i oprati. Svi vode redovnu dezinfekciju ruku, a na ulazu se dezinficiraju cipele. Također, predaja djece se odvija na vanjskim vratima, a ne na vratima skupina kao što je do sada bio običaj. Gužvi nema, pa nema ni redova, kazala nam je Tina-Valerija Storić, ravnateljica dječjeg vrtića Tamaris.

U centralnom vrtiću je 20-ero djece, 15 u područnom objektu Okit, dvoje u područnom objektu Plaža, a osam u Čistoj Velikoj. Dvije skupine ostavljene su u pripravnosti.

-    Uspjeli smo se organizirati, navala nije velika, no ne znamo što će se dogoditi ako se mjere ne budu mijenjale, a poveća se broj djece. Nažalost, vjerojatno ćemo morati ići na određenu redukciju što je vrlo nezahvalna situacija za sve.

Jedina stavka koju je zasada u vrtićima nemoguće realizirati jest distanca među djecom. 

-    Za sve je ovo vrlo izazovno razdoblje. Oni ne mogu sjediti na jednom mjestu, a ni igrati se u velikim razmacima. Premali su da bi to shvatili. No, maksimalno odvajamo skupine. Sanitarni čvorovi su im odvojeni, nema zajedničke igre u dvorištima, a ni u šetnjama. Naš vrtić ima velike blagodati zbog svoje pozicije uz more i da se djeca imaju gdje šetati, naglasila je ravnateljica.

 

djelomob1.jpg