Svibanj 12, 2020 4481

Druženja u kafićima, salonima i igralištima krenula bez navale

VODIČKO STANJE Iako dvadeset dana 'dišemo' bez korone, građani su i dalje odgovorni

Ocjeni sadržaj
(5 glasova)

Zajedničkom odgovornošću i sviješću Vodice su ušle u dvadeseti dan bez novooboljelih. Brojke na državnoj razini su iz dana u dan ohrabrujuće, a popuštanjem mjera krenulo je otvaranje brojnih objekata i kretanje van županija. Nakon gotovo dva mjeseca jučer su se otvorili ugostiteljski objekti, trgovački centri, omogućio se rad razredne nastave i predškolskih ustanova. 

-    HZJZ je prošlog tjedna donio nove preporuke za održavanje pogreba, otvaranje dječjih i sportskih igrališta, a s radom su započeli i frizerski i kozmetički saloni. Provedenim nadzorom nismo utvrdili pogreške te moramo pohvaliti sve naše sugrađane koji popuštanjem mjera nisu pohrlili ka grupiranju i uglavnom poštuju sve ove mjere, kazao nam je Stipe Bosotin, načelnik vodičkog Stožera civilne zaštite.

Od jučer su zeleno svjetlo za početak rada dobili ugostiteljski objekti koji su se lagano počeli otvarati. Vlasnici su imali mnogo pitanja, ali se sve rješavalo u hodu. Zasada nema navale. Također, i Gradska uprava je počela s radom sa strankama.

-    Ni stranaka i građana zasada nema u velikom broju, a na ulazu im se mjeri temperatura uz obavezno nošenje zaštitnih maski. Oko toga nismo imali nikakvu neugodnu situaciju. Iako je ovo za sve nas novo normalno, nadam se da ćemo se što prije vratiti na ono staro, prirodnije ponašanje, naglasio je načelnik Bosotin.

Ističe, ovakve pozitivne brojke postigli smo samo zajedničkom odgovornošću te tako još neko vrijeme moramo nastaviti dalje. Važno je naglasiti kako su Vodice ušle u dvadeseti dan bez novooboljelih u kojima ih je do sada bilo ukupno pet te su se svi oporavili bez ikakvih većih komplikacija.

Podsjetimo, zadnju oboljelu imali smo 22. travnja, a prije toga 9. travnja. 

Poslijednja izmjena dana Utorak, 12 Svibanj 2020 17:11
djelomob1.jpg