Svibanj 23, 2020 4057

Održan prvi trening u Hrvatskoj na otvorenom nakon izolacije: Pedesetak sudionika sudjelovalo vježbajući u projektu „Aktivna Hrvatska“

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Prvi zajednički trening na otvorenom nakon ublažavanja protuepidemijskih mjera održao se danas na Trgu hrvatskih mučenika. Vodičani stari i mladi vježbali su s Renatom Sopek i trenerskim timom Kineziološkog fakulteta

Atmosfera na treningu kao bila je odlična i nakon dva mjeseca izolacije Vodičani i Vodičanke pokazali su odličnu kondiciju. 

Trening se zbog koronavirusa održao u drugačijim uvjetima nego ikada prija za ograničen broj vježbača te u skladu s općim i posebnim uputama Stožera civilne zaštite te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. 

Vježbačima su se obratili i predstavnici Hrvatske liječničke komore s važnim savjetima te izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak kao izaslanik Hrvatskog olimpijskog odbora, pokrovitelja projekta. 

Rizk Casino Bonus

Trening se održao u suradnji s gradom Vodicama i Turističkom zajednicom grada Vodica
"Jako sam ponosna što se ovaj projekt nastavlja upravo u Vodicama nakon ublažavanja protu epidemioloških mjera. Cilj ovog projekta je da budemo što više fizički aktivna nacija. Kao liječnik mogu poručiti da je fizička aktivnost najbolja prevencija protiv kroničnih, kardio vaskularnih i ostalih bolesti. Zato ovom prilikom pozivam sve svoje sugrađane da posebno posvetu pažnju svom zdravlju i da budu fizički aktivni, jer je to uz zdravu prehranu odlična garancija da budemo sretni i zdravi“ – kazala nam je gradonačelnica dr. Nelka Tomić

Vježbači su za trening dobili i poklone: majicu generalnog partnera HEP-a, bočicu Mivela Mg vode s kojom mogu sve te prostirku Merkur osiguranja dok Decathlon je pripremio posebno iznenađenje. 

Uz Kineziološki fakultet u Zagrebu i Hrvatsku liječničku komoru partneri projekta su Biotrening, Mentalni trening i Hrvatski akademski centar primijenjenog nutricionizma, Falkensteiner Hotel&Spa Iadera te Valamar Riviera hoteli iz Dubrovnika.

Vaša reakcija na članak
Poslijednja izmjena dana Subota, 23 Svibanj 2020 18:49
djelomob1.jpg