Lipanj 25, 2020 4095

U hotelu Olympia održano druženje s kandidatima Hrvatske demokratske zajednice za Hrvatski sabor

Ocjeni sadržaj
(4 glasova)

Nositelj liste Hrvatske demokratske zajednice u IX. izbornoj jedinici Ivan Malenica, sa svojim kolegama s liste Nediljkom Dujićem, Brankom Juričev Martinčev i Josipom Begonjom posjetio je Vodice. 
Poštujući preporučene epidemiološke mjere, pred 70-ak članova i simpatizera stranke poručio je kako za desetak dana na izborima biramo između sigurne Hrvatske i nesigurnih političkih eksperimenata.

''Biramo između Andreja Plenkovića i Davora Bernardića. Možete li zamisliti Davora Bernardića kako upravlja ovom Vladom, ekonomskom i zdravstvenom krizom? Iskreno, ja to ne mogu. Na njihovim listama ne vidim ljude koji mogu kvalitetno voditi Hrvatsku, upravljati europskim fondovima, a mi smo u ove četiri godine dokazali da to možemo uspješno raditi. Branka je tu navela pokazatelje, od povećanja plaća, do povećanja mirovina, suficita, smanjenja vanjskog duga… To su pokazatelji četiri godine rada Andreja Plenkovića i to je je temelj povjerenja koji su građani stekli kroz ove četiri godine'', kazao je Malenica.

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Šibensko-kninske županije Nediljko Dujić, također na listi za Hrvatski sabor, svečano je obećao Vodičanima da će njegova kolegica Branka Juričev Martinčev dobiti novi mandat u hrvatskom parlamentu.

''Ona je jedna od najradišnijih pčela radilica. Prije pet godina, kad sam preuzeo HDZ, prva i osnovna nit vodilja mi je bila da šibensko-kninski HDZ stavim u rang svih ostalih HDZ-a, odnosno da HDZ Šibensko-kninske županije predloži kandidata koji će biti nositelj liste u IX. izbornoj jedinici. Prije četiri godine to je bila Branka Juričev Martinčev i ja sam na neki način selektor ove momčadi. Sagledavajući sveukupno stanje vidjeli smo da IX. izborna jedinica nosi prevagu i vjerujem da će Andrej Plenković biti čovjek koji će dobiti povjerenje građana da sastavi novu Vladu. – poručio je okupljenima Dujić

Saborska zastupnica u prošlom mandatu Branka Juričev Martinčev pozvala je svoje sumještane da 05. srpnja izađu na izbore riječima:

"Ako razgovaramo s mladima možemo reči da je HDZ osigurao 105 tisuća novih radnih mjesta, a u narednom periodu prema programu HDZ-a predviđa se dodatnih 100 tisuća radnih mjesta, dok je za mlade osobe predviđeno 130 tisuća kuna za samozapošljavanje.

Ako ste u razgovoru s radnikom možete reči da je ova vlada podigla minimalnu plaću za 750 kuna, a prosječnu za 1150 kn što je tri puta više nego tri prethodne vlade. Ako pak pričate s umirovljenicima, s ponosom možete reči da je ova vlada povećala minimalnu mirovinu za 15% i prosječnu za 12 % što je više neko što su učinile prethodne vlade.

U četiri paketa porezne reforme za 9 milijardi kuna ova vlada je porezno rasteretila građane i gospodarstvenike. 

U nedogled bi mogla pričati što je učinila ova vlada i što će učiniti, ali ne moramo se vratiti puno unatrag da se prisjetimo kako nam je bilo za vrijeme pandemije Covida19 i kako su se ljudi bojali za svoja radna mjesta, plaće i mirovine. 

HDZ-ova vlada promptno je reagirala, predložila saboru i donijela u prvom paketu 63 mjere i naknadno još mjera s čime je spašeno 600 tisuća radnih mjesta. Samo u našoj županiji 2300 poduzetnika posegnulo za tom mjerom i 9500 radnika je dobilo 4000 kuna plus doprinose. Zato HDZ i Andrej Plenković zaslužuje vaše povjerenje za još jedan mandat." – zaključila je Juričev-Martinčev

 

Poslijednja izmjena dana Petak, 26 Lipanj 2020 01:47
djelomob1.jpg