Srpanj 08, 2020 5393

In memoriam: U 69 godini napustila nas je Irena Kursar, predsjednica Eko udruge "ŠEPURINA“

Irena Kursar u sredini Irena Kursar u sredini
Ocjeni sadržaj
(3 glasova)

U 69 godini napustila nas je Irena Kursar, predsjednica Eko udruge "ŠEPURINA“. Prigodnim riječima od nje oprostili su se članovi udruge i mještani Šepurine

Pokretačica, prijateljica ili nekima samo poznanica, blagog pogleda, a ponekad i britkog jezika, sve je to bila naša Irena- Seka.

Bezrezervno se davala za svako događanje u seelu (iako nije bila Šepurinka po rođenju), okupljavši oko sebe mlado i staro spremno pomoći i iznjeti svaki projekt.

Kao predsjednica Eko Udruge "Prvić Šepurina" bila je na čelu mnogih događaja: realizacija dječjeg igrališta u parku u Šepurini, mnoge akcije čišćenja seela i podmorja, ulješavanje mjesta cvijećem u suradnji sa TZ Vodice, organizacija regate latinskog idra "Burtiž", fešte Sv.Roka, kulturno-zabavnog šepurinskog ljeta, Bodulska pripetavanja, a i javljanjima na natječaje prikupljala je novčane donacije za svoje mjesto.

Kroz rad Udruge, a i kroz svoj foto objektiv bilježila je: Badnjak i Advent u seelu, dočeke Novih godina, posjet s poklonima Sv. Nikole otočkoj djeci, Uskrs, seosku jesen, maškare i druženje seoskih "baba", te nam ostavila zabilježene nezaboravne zajedničke trenutke, kojih ćemo se uvijek rado sjećati.

Bila je lavica u svojoj osobnoj borbi, a isto tako se davala za društveni život seela, kako bi si uljepšali otočke dane.

Zajedno smo burtižali na valovima smjeha, suza, po koje razmirice, al to je sve davalo draž svakodnevnim druženjima, u kojima će nam svima jako nedostajati.Nastojat ćemo slijediti njen put, da se neki događaji ne ugase, jer ona bi nas prva prekorila i rekla: daj ekipa, pa mi to možemo.

Doviđenja naša draga predsjednice i prijateljice, tvoja Eko Udruga "Prvić Šepurine" i tvoje seelo.

djelomob1.jpg