Srpanj 15, 2020 4070

U Šibensko-kninskoj županiji dva nova slučaja oboljenja od zarazne bolesti COVID-19

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije imamo 2 nova slučaja oboljenja od zarazne bolesti COVID-19. Riječ je o jednoj muškoj osobi srednje životne dobi, koja trenutno boravi na području općine Unešić i ima prebivalište u susjednoj županiji i koji je kontakt osobe iz Slavonije. Druga oboljela osoba je  muškarac iz Knina, srednje životne dobi za kojeg je epidemiološka obrada u tijeku.

Od 24. lipnja 2020. godine do danas na području naše županije zabilježeno je 32 slučaja oboljenja, od kojih 12 u Kninu, 5 na području Grada Vodica, 9 u Šibeniku, 2 u Kistanjama, i po jedna osoba u Kijevu, Drnišu, Tisnome i Unešiću. Do danas se oporavilo 19 osoba, dvoje oboljelih i dalje se liječe na odjelu infektologije Šibenske bolnice i nisu na respiratoru, dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se  u samoizolaciji na kućnom liječenju.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije je trenutno 116 osoba, od kojih je 112 osoba kontakt oboljelih od COVID-19, a 4 osobe imaju određene mjere samoizolacije zbog ulaska u Republiku Hrvatsku iz trećih zemalja. Na području PU Šibensko-kninske nije zaprimljena niti jedna dojava o kršenju mjera samoizolacije.  Od jučer je uzeto 18 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2.

Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr

djelomob1.jpg