Srpanj 20, 2020 4083 Pixabay

Od COVID-19 obolila muška osoba koja boravi na području Općine Primošten, a epidemiološki se povezuje s nedavnom zadarskom svadbom

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Od jučer imamo jednu novooboljelu osobu od zarazne bolesti COVID-19. Riječ je o muškoj osobi srednje životne dobi koja boravi na području Općine Primošten, a epidemiološki se povezuje s nedavnom zadarskom svadbom već poznatom kao mjesto izvora zaraze za više oboljelih od COVID-19 infekcije.

Od 24. lipnja 2020. godine do danas na području naše županije zabilježeno je 39 slučaja oboljenja, oporavilo se 19 osoba, dvoje oboljelih i dalje se liječe na odjelu infektologije šibenske bolnice i nisu na respiratoru, dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji na kućnom liječenju. 

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije je trenutno 102 osobe, od kojih je 90  kontakt oboljelih od COVID-19, a 12 osoba imaju određene mjere samoizolacije zbog ulaska u Republiku Hrvatsku iz trećih zemalja. Na području PU Šibensko-kninske nije zaprimljena niti jedna dojava o kršenju mjera samoizolacije.  

U posljednjih 24 sata su uzorkovana 2 uzorka za testiranje na SARS-CoV-2.  

Molimo građane i turiste da se i dalje pridržavaju svih protuepidemijskih mjera, kako bi zadržali relativno povoljnu epidemiološku situaciju.

Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr

djelomob1.jpg