Srpanj 25, 2020 3063 HRT Split

Žensko finale FDK Omiš: Prema ocjeni stručnog ocjenjivačkog žirija klapi "Oršulice“ pripalo treće mjesto

Žensko finale FDK Omiš: Prema ocjeni stručnog ocjenjivačkog žirija klapi "Oršulice“ pripalo treće mjesto FB Klapa Oršulice
Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

U petak 25.07. u Omišu održana je Završna večer ženskih klapa na kojoj je klapa Oršulice iz Vodica osvojila treće mjesto prema ocjeni stručnog ocjenjivačkog žirija.

Klapa Luše iz Splita prva je dok klapa Kapiric iz Zadra je druga. Nagrada publike nije dodjeljena jer je zbog kiše izostao izravni radijski i televizijski prijenos kojim je trebao biti proveden televoting.

Sat vremena prije početka završne Večeri počela je padati kiša zbog čega je otpao izravni radijski prijenos u programu Radio Splita i televizijski na Trećem programu Hrvatske televizije, uz televoting gledatelja i slušatelja HRT-a.  Zbog toga nije dodijeljena na koncu nagrada publike. 

S obzirom na sve okolnosti, ravnatelj Festivala bio je iznimno zadovoljan završnom večeri ženskih klapa. Nastupilo je njih 10 koje su pravo sudjelovanja stekle, umjesto nastupima u izbornim večerima, na osnovi video snimke koje su poslale Direkciji Festivala. Nakon 70 minuta čekanja da vremenske prilike omoguće početak programa, klape su započele sa svojim nastupima u kojima je najbolja bila prema ocjeni struke mlada ženska klapa "Luše" iz Splita, One su za jednu decimalu boda bile bolje od Zadranki iz klape "Kapric". "Oršulice" iz Vodica su bile treće.

Bila je to lijepa klapska večer koju su zaslužili svi - prije svega klape koje su se unatoč epidemiji uspjele kvalitetno pripremiti za svoj nastup, Direkcija Festivala koja jè uložila ogroman trud u organizaciju ove klapske manifestacije, naša HRT koja godinama prati Festival, te gledatelji koji su strpljivo čekali na početak finala. Ovakvu bi publiku svaka manifestacija mogla poželjeti.

Izvor HRT Split

djelomob1.jpg