Srpanj 27, 2020 4248

Na radost malih i velikih prekrasna lokacija dobiva novi značaj

Priča oko lokve u Gaćelezima se zaokružuje: DV Tamaris donirao dječja igrala, dio već postavljen

Ocjeni sadržaj
(5 glasova)

Lokva u Gaćelezima imala je veliki značaj za lokalnu zajednicu - koristila se za napajanje stoke i zalijevanje poljoprivrednih površina, a na području oko lokve okupljala su se djeca i stanovništvo. Zahvaljujući velikoj akciji brojnih volontera, obnovljen je 45 metara dug suhozid, a osim uređenog okoliša, na radost najmlađih postavljena su i igrala.

-    Tijekom vikenda postavljen je dio igrala koji je doniran iz našeg vrtića. Nakon uređenja našeg dječjeg igrališta kod centralnog objekta drago mi je da su igrala otišla u prave ruke. Vjerujem da će djeca uživati igrajući se u ovakvom prirodnom okruženju, kazala je Tina Valerija Storić, ravnateljica DV Tamaris.

Podsjetimo, prije dvije godine započela je suradnja LAG-a More 249 i nekolicine mještana te se krenulo u obnovu i valorizaciju područja lokve. Zahvaljujući njihovoj inicijativi odobrena su financijska sredstva pomoću kojih je postavljena informativna ploča, nabavljena je i postavljena klupa za odmor i kanta za otpatke te izrađen promotivno edukativni materijal. Također, prva igrala već su postavljena i donacijom jednog mještanina.

-    Na dobrom smo putu da dođemo do realizacije našeg cilja, odnosno korak po korak poboljšamo kvalitetu života na selu. Drago nam je što će prostor kraj lokve ponovno zaživjeti, ali to ne bi mogli bez svih onih koji su pomogli svojim radom, donacijama ili financijskim sredstvima. Zahvaljujemo se Gradu Vodicama, predsjedniku mjesnog odbora Gaćeleza, dječjem vrtiću Tamaris i našim brojnim volonterima, poručili su iz udruge Lokva.


 

djelomob1.jpg