Kolovoz 27, 2020 3330

Moto defile Ponos ratnih veterana `20.

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Moto klub Veterani - Croatia osnovan je 2007. godine s ciljem okupljanja i druženja veterana-bikera Domovinskog rata, njihovih obitelji i prijatelja, očuvanja sjećanja na vrijednosti i žrtve Domovinskog rata te promociju moto sporta i Republike Hrvatske kao moto friendly turističke destinacije. MKVC danas ima preko 180 članova i djeluje kroz 7 podružnica na području čitave Hrvatske i u dijelu Bosne i Hercegovine što ga čini jedinstvenim moto klubom na ovim prostorima. Ove godine za Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti posjetili su Vodice i MK Okit. Donosimo njihovu priču

Ovogodišnje obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i vojno-redarstvene operacije „Oluja“ obilježili smo unatoč epidemije zarazne bolesti COVID-19 uz poštivanje mjera mjerodavnih institucija Republike Hrvatske.
Dio članova MKVC i njihovi prijatelji započeli su sa okupljanjem sredinom tjedna u moto kampu Moto kluba Okit u Vodicama. Ovogodišnju dobrodošlicu članovi MK Okit priredili su članovima MKVC nezaboravnu večer i obilju pića i hrane te dobrog druženja do kasno u noći u prekrasnom klub hausu.

2020 08 05 01

Na dan obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i vojno-redarstvene operacije „Oluja“ u Kninu, najprije smo predsjednici podružnica MK Veterani - Croatia i predstavnici lokalnih vlasti u Tribunju na čelu s donačelnikom općine Tribunj Antom Petkovom podigli hrvatski stijeg u središtu Tribunja na trgu Pjaca, zatim položili vijenac i zapalili svijeće kod spomenika prvom Hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu također i na mjesnom groblju u Tribunju.

2020 08 05 07

Potom smo iz moto kampa MK Okit u Vodicama formirali smo moto kolonu i krenuli put Knina. Ovogodišnje obilježavanja zbog epidemije, mnogi članovi udruga, branitelji i građani nisu mogli sudjelovati na obilježavanju kao prijašnjih godina. Tako je i nama uskraćen ulazak iz vojarnu, što je razumljivo ali prilikom dolaska do rotora u Kninu, dalje nismo mogli proći motorima prema Drnišu. Nitko bez poziva, nije mogao sudjelovati na obilježavanju kod centralnog spomenika VRO „Oluja“ u središtu Knina, pa tako nismo ni mi mogli proći. Kao i do sada u moto defile priključili su se ratni predstavnici 4. gardijske brigade „Pauci“ i 7. gardijske brigade „Pume“, koji su na ćeli kolone predvodili svim ratnim stjegovima. Također su nam se priključili i predstavnici moto klubova iz Hrvatske i BiH. U ovogodišnjem obilježavanju bilo je u planu da nam se priključe veterani iz Moto kluba Veterani iz Kosova, no zbog epidemije nisu mogli sudjelovati. Njima u čast i svim Kosovarima koji su sudjelovali u Domovinskom ratu, nosili smo i razvili stjegove Moto kluba Veterani iz Kosova i Oslobodilačke vojske Kosova.
Na rotoru u Kninu vratili smo se putem koji smo došli iz smjera Drniša, iz glavnog željezničkog kolodvora u Kninu, koji je svake godine prašnjav, pun rupa i vode. Pokušali smo ostati i Kninu, ali to nije bilo moguće zbog zabrane kretanja do spomenika. Nakon toga smo otišli na piće u središe Drniša, a potom u moto kamp MK Okit.
Po povratku iz Knina, najprije su nas članovi MK Okit odveli na brdu Okit gdje se nalazi i crkva Gospe od Karmela. Novim članovima MKVC pojasnili su povijest crkve i poveznice MK Okit.

2020 08 05 05

Potom smo zapalili svijeće kod spomenika poginulim braniteljima iz Domovinskog rata u središtu Vodica.

2020 08 05 04

Nakon toga su nas odveli u gecemanski vrt kod poznatog vodičkog umjetnika Josipa Mateše - Jole. Jole nas je udomaćio i obrazložio nastanak skulptura koja su se nalazila u impresivnom vrtu gotovo u središtu Vodica.

2020 08 05 03

Na večer lokalna zajednica iz Tribunja organizirala je druženje na središnjem trgu, hrvatskih branitelja iz Tribunja i branitelja koji u tom trenutku ljetuju u Tribunju.


2020 08 05 02

Nakon Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i vojno-redarstvene operacije „Oluja“ članovi MKVC ostali su nekoliko dana, već prema svojim obavezama u moto kampu MK Okit u Vodicama odmarajući se, obilazeći turistička mjesta, družeći se sa lokalnim braniteljima i kupajući se na lokalnim plažama.Zahvaljujemo svim članovima MKVC koji su mogli doći na ovogodišnje obilježavanje u Kninu i Tribunju te svim prijateljima koji su nam se priključili u moto defileu "Ponos ratnih veterana" povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i VRO „Oluja“ 5. kolovoza 2020. godine u Kninu.
Vidimo se dogodine.

 

djelomob1.jpg