Rujan 25, 2020 3244

35 godina vjernosti Vodicama, Srimi i njegovim domaćinama

83-godišnjem Hansu Henneckeu uručena plaketa i poklon za dugogodišnju lojalnost destinaciji

Ocjeni sadržaj
(4 glasova)

Ni posebni uvjeti nastali zbog svjetske pandemije i tzv. crvenih lista nisu spriječili našeg vjernog gosta g. Hansa Henneckea da i ove godine, u 83. godini života, svojom Mazdom krene na put iz Leverkusena te posjeti Hrvatsku i svoj drugi dom kod obitelji Gulin na Srimi. Ovom posebnom prigodom, obilježavajući 35 godina vjernosti Vodicama, Srimi i njegovim domaćinama, direktorica TZ grada Vodica Anita Franin-Pečarica uručila mu je prigodnu plaketu i poklon te se zahvalila na dugogodišnjoj lojalnosti destinaciji.

Zaljubljenici u Vodice i Srimu od daleke 1984. godine, rođeni Nijemci g. Hans i njegova supruga Barbara Hennecke, čak i u ratnim godinama su posjećivali naš grad i nesebično pomagali svojim hrvatskim prijateljima i lokalnoj zajednici dovozeći lijekove, medicinsku opremu, pelene i dječju odjeću. Zbog turbulentnih okolnosti, to je značilo da moraju prevaliti put trajektom od Rijeke do Splita pa automobilom do Vodica, a i danas se rado prisjećaju brojnih anegdota i životnih situacija iz tog vremena.
Ove godine, g. Hennecke svoj rujanski odmor na Srimi provodi sam, ali u mislima sa svojom suprugom koja zbog bolesti nažalost nije mogla doći. U svom zajedničkom životu proputovali su cijeli svijet, ali samo su se u Hrvatskoj osjećali kao doma, prvenstveno zbog domaćih ljudi, njhove srčanosti, prijateljstva i gostoljubivosti.  Nakon prvog odmora u hotelu Olympia, od 1985. godine vjeran su gost kod obitelji Roško i Gulin, čije već četiri generacije prijateljuju i dijele svoj dom sa dragim gostima Hansom i Barbarom.

djelomob1.jpg