Listopad 03, 2020 7149

Olujno jugo paraliziralo Dalmaciju

Ocjeni sadržaj
(7 glasova)

Jako jugo paraliziralo je Dalmaciju, a prema pisanju meteo servisa Šibenik meteo naredni sati donijeti će dodatno jačanje juga pa će njegova srednja brzina porasti do 55, a udari od 75 do čak 110km/h zbog čega je i Meteoalarm za cijelu obalu izdao visoko narančasto vremensko upozorenje!

Glavnina oborina bit će u kasnim večernjim satima i to prema sadašnjim prognostičkim modelima uglavnom krajevima zapadnije i sjevernije od Šibenika. 

Pogoršanje vremena uz povremenu kišu i pljuskove nastaviti će se i u prvim satima nedjelje, a od sredine noći uz prestanak oborina nastupiti će i raskidanje naoblake pa će veći dio nedjelje proteći uz pretežno sunčano vrijeme. Jako jugo prolazom frontalnog sustava će okrenuti na prolazno umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, a zatim i na buru. Vjetar će ujutro oslabiti pa će do poslijepodnevnih sati biti tiho ili uz slab vjetar promjenljivih smjerova. Jugozapadnjak koji će zapuhati u poslijepodnevnim i večernjim satima biti će uvod u novo pogoršanje i promjenljiv ponedjeljak. – piše Šibenik meteo

Tags
Poslijednja izmjena dana Subota, 03 Listopad 2020 16:40
djelomob1.jpg