Listopad 06, 2020 5035

Reagiranje na priopćenje – javnu objavu M. Udovičića

Neistina je i izmišljotina da Turistička zajednica grada Vodica plaća “HDZ-ove stranačke domjenke“

Ocjeni sadržaj
(6 glasova)

Na priopćenje/javno pitanje vijećnika SDP Grada Vodica Marka Udovičića objavljeno na našem portalu reagiralo je Turističko vijeće Grada Vodica. Njihovo priopćenje donosimo ispod u cijelosti

Turističko vijeće oštro osuđuje namjerno iznošenje neistina od strane g. M. Udovičića, s ciljem obmane javnosti, blaćenja i sramoćenja Turističke zajednice, iznesenih u priopćenju – javnoj objavi za medije od 05. 10. 2020. na lokalnom portalu InfoVodice.

Neistina je i izmišljotina da Turistička zajednica grada Vodica  plaća“ HDZ-ove stranačke domjenke“.

Ni jedna kuna iz sredstava Turističke zajednice grada Vodica nikad nije isplaćena za domjenke koji nisu isključivo vezani uz Turističku zajednicu.

Ni jedan član  Turističkog vijeća,  Skupštine niti Nadzornog odbora nikad nisu primali  naknade za svoj rad. Svi članovi isključivo su volonteri.

Turistička zajednica grada Vodica za sve članove Skupštine, Vijeća, Nadzornog odbora, članove TZ-a i goste Turističke zajednice  koji su aktivno sudjelovali tijekom godina u raznim projektima i radu TZ-a,  organizira svečanu sjednicu uz dodjelu nagrada i priznanja zaslužnima i  prigodni završni godišnji domjenak.

G. Udovičiću, kad iznosite podatke iz Financijskog izvješća (RDG-a i Bilanca) bilo bi dobro da Vam ga netko prethodno rastumači, kako bi znali što iznosite u javnosti.Neistina je da je na reprezentaciju potrošeno „čak 365.151 kn“ (vidljivo iz financijskog izvješća koje je g. Udovičiću dostavljeno, a isto je javno objavljeno na mrežnim stranicama TZ grada Vodica).

Spomenuti iznos odnosi se na ukupne ostale materijalne troškove projekata koje TZ grada Vodica financira ili sufinancira, a jedan dio odnosi se na reprezentaciju. Analitka je uredno dostavljena g. Udovičiću, a za one koji žele dodatnu informaciju:

 https://drive.google.com/file/d/1ITE19O5wo6YqtJqi19L3WzMRk2iV33yD/view?usp=sharing

Reprezentacija za 2019. godinu iznosi: 22.043 kn.

Neistina je da je g. Udovičić „više puta“ sastavljao upit na Turističku zajednicu grada Vodica.

G. Udovičić je 2 puta Gradu Vodicama – Tajništvu uputio upite, a Tajništvo Grada je  proslijedilo dostavljene upite na Turističku zajednicu grada Vodica, te je TZ grada Vodica  uredno odgovorila Tajništvu na postavljene upite.  

Prvi upit odnosio se na podatke o projektu IQM Destination Vodice. Drugi upit odnosio se na traženje dokumentacije: zapisnik i odluke sa 11. sjednice TV. Tek na trećem upitu, također upućenom Gradu Vodice, Tajništvo grada  g. Udovičića upućuje da  upite dostavlja direktno Turističkoj zajednici. Nakon primitka upita, TZ grada Vodica traži dopunu podataka sukladno Zakonu o pravu na pristup informacijama. Na postavljeni upit, TZ grada Vodica, nakon dopune podataka, uredno u zakonskom roku  dostavlja traženu dokumentaciju.

G. Udovičić namjerno lažno interpretira iznose iz financijskog izvješća kao i razradu pojedinačnih stavki, čak štoviše, paušalno navodi da je „na krčmu otišlo oko 120 tisuća kuna“. Ovime g. Udovičić vrijeđa i omalovažava sve ugostitelje i hotelijere s kojima Turistička zajednica surađuje, a koji ulažu maksimalan trud kako bi pružili najbolju moguću uslugu, pomogli pri realizaciji brojnih programa i prezentirali gastro ponudu. Također, ovime g. Udovičić vrijeđa i omalovažava  i sve turističke djelatnike.

Turistička zajednica grada Vodica je neprofitna organizacija koja posluje u skladu sa Zakonom o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma i Statutom TZ grada Vodica.

Turistička zajednica  grada Vodica nije poduzeće povezano s Gradom Vodice.

Turistička zajednica grada Vodica posluje transparentno: Financijska izvješća, Izvješća o radu, Izvješća Nadzornog odbora, Revizorska izvješća javno su objavljena na mrežnim stranicama TZGV.

Turistička zajednica  grada Vodice će poduzeti sve potrebne pravne radnje u cilju zaštite ugleda  TZ grada Vodica i svih njenih članova.

Turističko vijeće TZ grada Vodica

 

Poslijednja izmjena dana Utorak, 06 Listopad 2020 15:45
djelomob1.jpg