Listopad 09, 2020 2766

Nautička patrola Jutarnjeg lista: OPG-u Đorđe Studić – Priznanje Biser zelene magistrale

Nautička patrola Jutarnjeg lista: OPG-u Đorđe Studić – Priznanje Biser zelene magistrale ŠK županija
Ocjeni sadržaj
(4 glasova)

U skradinskom kulturnom centru danas se održala dodjela nagrada Nautičke patrole Jutarnjeg lista 2020. na kojoj sudjeluju ministrica turizma Nikolina Brnjac i župan Goran Pauk. Šibensko-kninska županija zadnjih je godina nautička hit destinacija, što potvrđuju i brojna današnja priznanja!

Četvrtu godinu zaredom, novinarska posada Nautičke patrole Jutarnjeg lista je pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice i u suradnji s Ministarstvom turizma i ovoga ljeta oplovila je najznačajnije hrvatske marine duž jadranske obale - od Umaga do Dubrovnika. Posjetili su 32 marine, anketirali blizu tisuću nautičara, u pripremanju novinarskih priloga kontaktirali s najmanje još tolikim brojem ljudi i u marinama i oko njih.

OPG-u Đorđe Studić – Priznanje Biser zelene magistrale

Plavu magistralu, kojom od marine do marine plove nautičari, a s njima i Nautička patrola, iz godine u godinu sve više prati i tzv. Zelena magistrala. To su brojni OPG-ovi, mala obiteljska poljoprivredna gospodarstva u zaleđu marina koja proizvode i nude izvornu domaću hranu. Ove sezone Nautička patrola je uz svaku marinu prezentirala proizvodnju i ponudu jednog od takvih OPG-ova.

Reagiranja čitatelja na sve članke bila su puna pohvala i podrške, pa je Nautička patrola OPG-u Đorđa Studića iz Vodica koji je skupio najviše takvih komentara dodijelila posebno priznanje čitatelja Jutarnjeg lista - Biser Zelene magistrale za najboljeg proizvođač izvorne i zdrave hrane u zaleđu hrvatskih marina u nautičkoj sezoni 2020.   

Marina Tribunj – Priznanje za treće osvojeno mjesto

Na samo 20-tak nautičkih milja, a kopnenih kilometara još i manje, ukupno je smješteno čak šest marina, pa je Tribunj onako tih, miran i diskretan ostajao u sjeni obližnjih Vodica.

Evo što o toj marini kažu njeni gosti. Brod je ovdje na sigurnom, kamere 24-satno nadziru sve što se događa, a ako vlasnik požele može u svakom trenutku vidjeti u kakvom je stanju njegovo plovilo. A u nekim slučajevima može i više od toga. Za jedan vrhunski veliki katamaran po želji njegova vlasnika usred marine podignut je veliki bijeli šator, poput onog teniskog da se u njemu katamaran-ljubimac održava, njeguje i čuva. Gosti također kažu da se u marinskom restoranu služi jedan od najboljih doručaka, da se može naručiti na brod fantastična pica iz marinske krušne peći da servis pruža kvalitetne usluge ... Sve to natičari su nagradili su ocjenama koje su Marini Tribunj priskrbile Priznanje za treće osvojeno mjesto.

djelomob1.jpg