Listopad 12, 2020 3171 Arhiva

Potpisani ugovori o sufinanciranju: Ministarstvo turizma i sporta dodjelilo 460 tisuća kuna za uređenje sportskog igrališta, "zoga" za balote i zelene površine na Srimi

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac u ponedjeljak, 12. listopada 2020. godine, u 11:00 sati, u prostorijama Ministarstva turizma i sporta sudjelovala je na svečanom potpisivanju ugovora u skladu s Odlukom o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2020. 

Potpisivanju ugovora prisustvovali su predstavnici 23 grada i općine kojima su prema Odluci dodijeljena sredstva u ukupnom iznosu od 9.684.096,94 kn. 

U ime grada Vodica potpisivanju je sudjelovao Marko Lugović, Pročelnik Upravnog odjela za komunalno-vodni sustav, zaštitu okoliša i graditeljstvo

Riječ je o 460 tisuća kuna za uređenje sportskog igrališta, "zoga" za balote i zelene površine u Srimi

– Radi se o igralištu za rukomet, odbojku i košarku, a sadržaji oko igrališta su teren za balote i zelene površine te tri fitness sprave. S obzirom na to da se sve nalazi na pomorskom dobru, morali smo ishodovati suglasnost nadležnih županijskih institucija, nakon čega je uslijedila i odluka našeg Gradskog vijeća o uređenju tog prostora. Prikupili smo svu potrebnu dokumentaciju i prijavili se na natječaj i - evo, dobili sredstva. Kako se radi o projektu za kojeg nije potrebno ishodovanje građevinske dozvole, to nam je olakšalo posao. Kad uredimo taj prostor, bit će to jedan lijepi kompleks kojeg, uz dječje i sportsko igralište s okolišem, čini i već uređena plaža – kazao je Marko Lugović, pročelnik Upravnog odjela za komunalno-vodni sustav, zaštitu okoliša i graditeljstvo grada Vodica.

O točnom početku radova na igralištu pisat ćemo na portalu Infovodice

djelomob1.jpg