Listopad 24, 2020 2810 Pixabay

U Šibensko-kninskoj županiji 18 novooboljelih, jedna osoba preminula

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 18 osoba je oboljelo od COVID-19 infekcije; četiri korisnika i dvoje djelatnika Cvjetnog doma u Šibeniku, pet osoba s prebivalištem na području Šibenika, tri osobe s prebivalištem u Kninu, te po jedna osoba na području Kistanja, Vodica, Drniša i Bilica. 

Na žalost, na odjelu infektologije šibenske bolnice preminula je  starija ženska osoba s područja grada Drniša.

Trenutno je 116 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. Devet osoba se liječi na odjelu infektologije šibenske bolnice. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji.

U posljednja 24 sata uzorkovano je 230 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 266 osoba.

Jutros je održana sjednica Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije u užem sastavu. U suradnji sa zdravstvenim ustanovama na području županije razmatrani su prijedlozi rješavanja zbrinjavanja nezaraženih korisnika Doma za starije i nemoćne osobe „Cvjetni dom“  Šibenik. Također, razmatrana je  mogućnost zbrinjavanja zaraženih osoba socijalnih ustanova na području naše županije asimptomatskih odnosno osoba koje su pozitivne na COVID-19, a kako bi raspoloživi bolnički kapaciteti bili dostupni pacijentima kojima je potrebna bolnička skrb i liječenje.

Molimo građane da se nastave pridržavati svih protuepidemijskih mjera.

Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr

djelomob1.jpg