Prosinac 22, 2020 1992 Pixabay

U županiji 106 novooboljelih, jedna osoba preminula: Evo i detaljnijih informacija vezano za propusnice

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 106 osoba je oboljelo od COVID-19 infekcije. Nažalost, preminula je muška osoba starije životne dobi oboljela od COVID-19 infekcije, koja se liječila u šibenskoj bolnici.

Trenutno je 397 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. U šibenskoj bolnici liječi se 46 osoba, od kojih je pet osoba na respiratoru, dok se u kninskoj bolnici liječi 25 osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 1432 osobe. U posljednja 24 sata uzorkovano je 266 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

Podsjećamo, da Odluka o zabrani napuštanja županije prema mjestu prebivališta ili boravišta u Republici Hrvatskoj stupa na snagu sutra 23. prosinca, a njeno trajanje se određuje do 8. siječnja 2020. godine.

Zahtjev za izdavanje PROPUSNICE treba sadržavati:

  1. Ime i prezime
  2. OIB
  3. Adresa stanovanja (ulica i kućni broj, mjesto/grad, županija)
  4. Relacija putovanja (mjesto/grad polazišta i mjesto/grad odredišta putovanja)
  5. Obrazloženje opravdanosti zahtjeva (pružanje medicinske skrbi, putovanje na posao i s posla ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće, drugi opravdani razlog.

Zahtjevi za izdavanje e-propusnica podnose se prvenstveno putem aplikacije e-građani, a ukoliko ju netko od građana nema onda na adresu e-pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili nazvati na telefon 022/ 460 -720 (svakodnevno od 8 do 22 sata)

Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije odobrava Propusnice, samo u dva slučaja:

  1. Za pacijente koji zahtijevaju medicinsku skrb (zahtjev za Propusnicu se podnosi Županijskom stožeru civilne zaštite prema prebivalištu ili boravištu osobe koja treba medicinsku skrb, u prilogu je obvezna liječnička uputnica)
  2. Putovanja na posao i s posla, ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće (zahtjev za Propusnicu se podnosi Županijskom stožeru civilne zaštite prema prebivalištu ili boravištu osobe koja traži propusnicu, u prilogu je obvezna potvrda ili izjava poslodavca)

U svi ostalim slučajevima, Propusnice odobrava Ravnateljstvo civilne zaštite RH i ti se zahtjevi šalju na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. info telefon je 0800-8090

Poslijednja izmjena dana Utorak, 22 Prosinac 2020 12:56
djelomob1.jpg