Siječanj 04, 2021 4112

PREMA BANIJI KRENUO PUN ŠLEPER VODIČKE POMOĆI: Potrebno je još dosta grijalica

Ocjeni sadržaj
(10 glasova)

Danas je oko 14 sati ispred Stare škole odrađen utovar velikog šlepera punog pomoći te noćas prema Sisku kreće 16 paleta hrane, higijene i vode uz dodatni kombi pun grijalica i najlonskih folija. Ovo je tek jedna u nizu pomoći koja je krenula iz Vodica za nastradale u razornom potresu na Baniji i bit će ih još.

-    Dežurni volonteri danonoćno nam pomažu. Vodičani su do sada odradili veliki posao i pokazali veliko srce. Hvala im na tome! Naš sabirni centar bit će i dalje otvoren od 10 do 17 sati. U njemu prikupljamo sve potrepštine, ali trenutni je naglasak na grijalicama kojih još uvijek nema dovoljno za sve, kazala je Marijana Biluš, ravnateljica Crvenog Križa Vodice.

Također, na vodičkom području trenutno boravi 30-ak obitelji iz Banije. Uglavnom su smješteni kod rodbine ili u svojim apartmanima. 

-    Oni su sa sobom poveli i druge obitelji čije kuće više nisu za stanovanje. Svi su smješteni, no upravo zato što se radi o apartmanima ili vikend-kućama koje nisu opskrbljene grijanjem, to je pomoć koju i za njih najviše trebamo. Neki imaju potrebu s nama tek porazgovarati, kazati što im gore treba, na što da se baziramo. Naši volonteri opskrbljuju ih mesom, povrćem i ostalim dnevnim potrebama. Sa suzama u očima neizmjerno se na svemu zahvaljuju.

Vodički volonteri naći će se s jednom obitelji u Sisku i uz njihovu pomoć uzeti stvari koje su im ostale te im ih ovdje dostaviti. Naglašava, vrlo je važno da su svi evidentirani kako se ne bi vodili nestalima te da bi im pomoć u bilo kojem obliku bila isporučena.

-    Na našim stranicama i društvenim mrežama redovno objavljujemo što je potrebno pa pozivam građane da prate ako s nečim mogu pripomoći. Imali smo tako, primjerice, molbu za tenisice broja 41 koje nismo imali, ali građani su brzo uskočili. Nekome treba bon za mobitel. Djeci, koje ima svih dobi, potrebne su igračke kako bi se malo zabavili i opustili. 

Iako u Vodicama ima još kuća i apartmana koji spremno čekaju da prime obitelji te imaju osiguran prijevoz, mnogi ne žele napustiti svoje domove. -    Mnogo je naših ljudi otišlo gore ili će tek otići te ih pozivamo da idu organizirano i da nam se obrate. Situacija se stalno mijenja, a mi raspolažemo s informacijama s terena. Svima savjetujemo da se toplo obuku, budu spremni za kišu. Uvjeti na pojedinim putevima su iznimno loši te ih na to moramo upozoriti. Pomoć je dobrodošla da samo dođu u skladišta Crvenog križa te raznose pakete.

Šleper koji je popodne krenuo prema Baniji pripada vodičkoj firmi Dilber logistika koja je na raspolaganje stavila sve svoje kamione, a u dodatnom kombiju koji kreće sutra rano ujutro se nalazi 50 – 60 grijalica, 1000 m2 najlonske folije, hrane za pse i još neki kućanski uređaji poput mini hladnjaka. To nam je potvrdio Danijel Ferara, predsjednik udruge Daj pet.

-    Ovim se putem zahvaljujem svim članovima udruge koji su nam svakodnevno na raspolaganju za bilo kakve potrebe. Ove ćemo grijalice selektivno dijeliti po kućama te ih opskrbiti svime što im je potrebno – kazao je Danijel Ferara.

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 04 Siječanj 2021 20:49
djelomob1.jpg