Veljača 01, 2021 2270

Održana konferencija za medije: Policija objavila detalje o ubojstvu u Šibeniku i Vodicama

Održana konferencija za medije: Policija objavila detalje o ubojstvu u Šibeniku i Vodicama snimka zaslona HRT
Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Načelnik Policijske uprave Ivica Kostanić na netom završenoj konferenciji za medije dao je kronologiju postupanja policije.

U subotu u 12.56 sati policija je zaprimila dojavu da je u Vodicama u Mercedesu šibenskih registracija pored ceste pronađen mrtav muškarac. Utvrđeno je da se radi o pucnjavi i 47-godišnjaku s više prostrjelnih rana na tijelu.

U 13.23 sata policija je od hitne pomoći zaprimila dojavu o pronalasku još tri mrtve osobe, dva muškarca i žena, u objektu u industrijskoj zoni Ražine. Očevidom je utvrđen oda se radi o 42-godišnjaku, 62-godišnjaku i 61-godišnjakinji, za koje je potvrđeno da su umrli nasilnom smrću te da su imali prostrjelne rane.

Za počiniteljem je raspisana potraga i obaviještena javnost da se podražuje automobil Škoda Karoq sive boje i registarske oznake ŠI-959-HF. Uspostavljene su kontrolne točke, obaviješten je županijski DORH. U 18.22 sata dobili su dojavu da je na području Vodica pronađeno traženo vozilo i mrtvo tijelo osumnjičenog 57-godišnjaka.

- Mogu zahvaliti našim građanima na pomoći jer je ta njihova pomoć bila stvarno značajna, poručio je Kostanić.

Provedenim krim-istraživanjem, nastavio je, utvrđeno je da je počinitelj u subotu prvo koristeći automatsko oružje kalibra 7.62, kinesku verziju Kalašnjikova, nešto prije 11 sati ubio tri osobe na području Grada Šibenika u Ražinama, nakon čega se autom ubijenog 62-godišnjaka zaputio prema Vodicama. Nakon toga, dolaskom do Vodica, parkirao je ispred trgovine u vlasništvu oštećenog 47-godišnjaka, čekajući ga. Kad se oštećeni nalazio u svom osobnom autom, odnosno kad je ušao u vozilo u namjeri odlaska, koristeći se istim oružjem ispalio je rafal prema autu i usmrtio ga.

Potom se Škodom uputio prema izlazu iz Vodica i otprilike 2 km od parkinga trgovačkog centra skrenuo na makadamski put, izašao iz auta i iz istog oružja oduzeo si život.

Utvrdili su i kako je osim automatskog oružja nelegalno posjedovao jedan pištolj, jednu zračnu pušku s optikom i više komada različitih streljiva. Sumnja se da su upravo Kalašnjikovim počinjena sva četiri ubojstva i samoubojstva, ali to tek treba utvrditi vještačenjima, naglasio je Kostanić.

Motiv poslovni odnos

Pregledom dokumentacije i razgovorima utvrdili su kako je motiv za zločin poslovni odnos između osumnjičenog i oštećenih vezano za stečajni postupak nad tvrtkom osumnjičenog i novčani iznos za koji su ili bi trebale biti prodane nekretnine i pokretnine osumnjičenikove tvrtke u stečajnom postupku.

- Obdukcijom tijela utvrđeno je da su svi umrli nasilnom smrću od prostrjelnih rana na tijelu, rekao je Kostanić.

Kriminalističko istraživanje nastavlja se u dijelu utvrđivanja poslovnih odnosa, sudskog postupka na Trgovačkom sudu u Zadru...

- To su sve kaznena djela iz domene gospodarskog kriminaliteta, znate da se tu treba proučiti opsežna dokumentacija i shodno tome što utvrdimo, mogli bismo u potpunosti znati objasniti motiv počinjenja, ali je činjenica da se tu radilo o poslovnom odnosu i posljedicama vezano za situacije oko tog poslovnog odnosa, rekao je Kostanić.

Krim istraživanje nastavlja se vezano i za Kalašnjikov, koji je počinitelj posjedovao ilegalno, kako bi se utvrdilo kako je došao do njega.

Izvor vijesti HRT

https://www.facebook.com/HRTvijesti/videos/358299372189221/

DORH o zločinu

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku ranije je objavilo detalje o zločinu. Priopćenje DORH-a prenosimo u nastavku:

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku postupa povodom obavijesti da je 30. siječnja 2021. u Vodicama ubijen hrvatski državljanin (1974.) i da su u Ražinama ubijena hrvatska državljanka (1960.) i dvojica hrvatskih državljana (1959. i 1979.), a radnje poduzimaju dvojica zamjenika županijske državne odvjetnice.

Dežurni zamjenik županijske državne odvjetnice u Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku je, u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave šibensko-kninske, Službe kriminalističke policije, proveo očevid u Vodicama, na mjestu gdje je u osobnom automobilu pronađeno tijelo hrvatskog državljanina (1974.) te je dosadašnjim očevidom utvrđeno kako je ubijen s više hitaca iz automatskog oružja. Očevid je nastavljen 31. siječnja 2021. u krugu Policijske uprave šibensko-kninske na osobnom automobilu žrtve ubojstva.

Drugi očevid provodi zamjenik županijske državne odvjetnice u ŽDO-u Šibenik u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave šibensko-kninske, Službe kriminalističke policije, u poslovnom objektu u Ražinama u kojem su pronađena tijela žene i dvojice muškaraca te je dosadašnjim očevidom utvrđeno da su ubijeni s više hitaca iz automatskog oružja. Očevid je započeo 30. siječnja 2021. i nastavljen je 31. siječnja 2021.

Budući da je policija u međuvremenu na širem području Vodica pronašla tijelo hrvatskog državljanina (1964.) za kojeg se sumnja da je počinio ubojstvo četiri osobe, i osobni automobil u vlasništvu žrtava ubojstva, na mjesto događaja je izašao dežurni zamjenik županijske državne odvjetnice te je u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave šibensko-kninske obavio očevid. Utvrđeno je da je navedeni muškarac počinio samoubojstvo automatskim oružjem.

Dežurni zamjenik naložio je da se sva tijela prevezu na Odjel patologije Opće bolnice Šibenik te je dao nalog stalnom sudskom vještaku sudske medicine da obavi pregled i obdukciju tijela.

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 01 Veljača 2021 12:28
djelomob1.jpg