Veljača 12, 2021 3361

Upravno vijeće Agencije za obalni linijski pomorski promet poništilo natječaj za liniju 505 (Vodice – Prvić Šepurine – Prvić Luka – Zlarin – Šibenik)

Upravno vijeće Agencije za obalni linijski pomorski promet poništilo natječaj za liniju 505  (Vodice – Prvić Šepurine – Prvić Luka – Zlarin – Šibenik) Arhiva
Ocjeni sadržaj
(5 glasova)

Agencija za obalni linijski pomorski promet objavila je ishode natječaja za obavljanje javnog prijevoza s obvezom javne usluge na neprofitabilnim državnim brodskim linijama. Ponude su prihvaćene na sedam linija, dok su natječaji za dvije brodske linije poništeni.

Što se tiče šibenskih otoka, Brodar Gradski parking Šibenik d.o.o. odabran je kao najpovoljniji na liniji 501 Krapanj – Brodarica i obratno, dok je poništen natječaj za liniju 505  (Vodice – Prvić Šepurine – Prvić Luka – Zlarin – Šibenik).

U obrazloženju razloga za poništenje na Elektroničkom oglasniku javne nabave Republike Hrvatske piše kako je postupak javne nabave potrebno poništiti obzirom da jedina pristigla ponuda brodara Jadrolinija ne udovoljava traženim uvjetima u odnosu na visinu vrijednosti nabave.

Naime, ponuditelj je u svojoj ponudi zatražio naknadu u iznosu od 58.840.984,06 kn za razdoblje od 6 godina, dok je procijenjena vrijednost nabave za razdoblje od 6 godine određena u iznosu od 48.342.606,30 kuna.

Kako zatraženi iznos naknade u ponudi ne smije premašiti iznos procijenjene vrijednosti nabave to je ponuda neprihvatljiva te se predlaže donijeti odluku o poništenju postupka.

Novi postupak za isti predmet nabave pokrenut će se u najkraćem roku

djelomob1.jpg