19 Velj 2021
    2452

Krenulo je

Pokrenut postupak Javne nabave za izgradnju sportske dvorane na Račicama

Ocjeni sadržaj
(11 glasova)
Poslijednja izmjena dana Petak, 19 Veljača 2021 13:12

Grad Vodice pokrenuo je postupak javne nabave za Izgradnju trodijelne športske dvorane Račice - I faza. Procijenjena vrijednost je 11.600.000,00 kuna bez PDV-a, a sredstva su osigurana planom proračuna Grada Vodica za 2021. godinu i Projekcijom proračuna za 2022. i 2023. godinu

Sportska dvorana bit će namijenjena potrebama Grada Vodica, što uključuje utakmice lokalnog rukometnog kluba, trening sportaša i rekreaciju građana. Projektirana je na način da po potrebi može zadovoljiti kriterije održavanja sportskih aktivnosti u rasponu od rekreativnih (komercijalnih), treninga, sve do službenih utakmica. Sportska dvorana sadrži terene za rukomet, košarku, odbojku te multifunkcionalnu malu dvoranu. Trodijelna dvorana zadovoljava uvjete za raznovrsne sportske aktivnosti, ali i organiziranje raznih javnih i društvenih događanja. Predviđa se da će se u dvorani odigravati službene utakmice Prve hrvatske rukometne lige.

Spomenimo, 2018. godine na Gradskom vijeću donesena je odluka da Grad otkupi zemljište površine 8038 m2 koje se nalazi u športsko rekreativnoj zoni Račice. Donesene su II izmjene i dopune Urbanističkog plana uređenja naselja Vodice i Srima čime su stvoreni su uvjeti za izgradnju sportske dvorane na području Račica. Zatim se pristupilo se čišćenju zemljišta u SRC Račice na kojem se planira izgraditi dvorana sa pratećim sportskim sadržajima.

Krajem 2020. objavljeno je idejno rješenje Sportske dvorane Račice.

Nova sportska dvorana nalazi se unutar sportsko rekreacijske zone Račice smještene na rubu Vodica gdje se još nalaze nogometno igralište sa tribinama i pratećim sadržajima, budući turistički centar za posjetitelje te središnje parkiralište. Glavni ulaz je projektiran iz natkrivenog prolaza smještenog na jugoistočnom uglu gdje se nalazi ulaz za korisnike i gledatelje. Zaštićeni prolaz omogućuje povezivanje različitih nivoa terena koji se razlikuju za visinu jedne etaže od jugozapada do sjeveroistoka.

Podsjećamo da je gradonačelnica Vodica dr. Nelka Tomić na Aktualnom satu jedne od prethodnih sjednica Gradskog vijeća rekla kako je zajedno sa svojim službama, dogradonačelnikom Stipom Bosotinom i predsjednikom vijeća Marinom Mikšićem samozatajno, bez puno „buke“, u zadnjih dvije godine intenzivno rješavala taj problem.

"U gradu imamo mnogo sportaša s puno uspjeha i sama sam sportašica te smatram da jedan grad poput Vodica zaslužuje sportsku dvoranu. Otkupljeno je 8000 m2 koje se naslanjaju na nogometni stadion i dvorana bit će uklopljena u jedinstvenu cjelinu ŠRC Račice. Napravljen je Idejni projekt, dovršava se projektna dokumentacija, nakon čega je u planu njezina izgradnja" - izjavila je tada gradonačelnica dr. Nelka Tomić

djelomob1.jpg

Najnovije
  • Information
    Podijeli

    Foto đir nedjeljom: Oj, Vodice garofula kito, misto moje ugodno i lipo...

    Information
Najčitanije
Oglasi

Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close