Veljača 26, 2021 2891

Krenuli su radovi na rekonstrukciji starog sportskog igrališta u Srimi: Sadržavat će igralište za rukomet, odbojku, košarku, mali nogomet, boćalište, ali i teretanu na otvorenom

Ocjeni sadržaj
(9 glasova)

U samom centru Srime, pokraj dječjeg igrališta koje je ranije uređeno i staro sportsko igralište dobit će novi sjaj, ali i funkcije.

Naime, nakon što je Ministarstvo turizma i sporta u rujnu prihvatilo prijavu Grada Vodica na Javni poziv za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja športskih dvorana u 2020. godini, proteklog tjedna krenuli su i radovi.

-    Ministarstvo turizma i sporta ovaj gradski projekt sufinancira s 460 tisuća kuna, a ukupna vrijednost je oko milijun i 300 tisuća kuna + PDV. Postojeće igralište se širi, a ovo će biti jedno novo, moderno i funkcionalno igralište kakvo Srima i zaslužuje, kazala je Kristina Mijat, predsjednica Mjesnog odbora Srima.

Uz igralište za rukomet, odbojku, košarku i mali nogomet, ali i boćalište, uz teren će biti postavljene četiri sprave, odnosno teretana na otvorenom. Za one koji vole vježbati i trenirati u noćnim satima, bit će postavljeni i reflektori.

 

-    Postavit će se nove ograde i urediti zelene površine kako bi zaokružili jedan cijeli novi sportski kompleks uz već uređenu plažu. Igralište će biti na raspolaganju svim mještanima i gostima, a djeca i mladi će ovdje možda u sebi otkriti i neki skriveni talent. Želja mi je da ovdje uvijek bude puno mladog svita, naglasila je Kristina Mijat.

Radovi na ovom sportskom kompleksu bit će gotovi za otprilike dva mjeseca.

djelomob1.jpg