Ožujak 01, 2021 1920

Odobreno novih 6 infrastrukturnih projekata u vrijednosti tri milijuna kuna za promociju ribarstva i pomorske baštine putem Razvojne strategije FLAG-a „Galeb“

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Na natječaj FLAG-a „Galeb“ za Mjeru 2.1.1. „Razvoj društveno kulturnog sadržaja povezanog sa lokalnom ribarskom i pomorskom baštinom“ je zaprimljeno 6 projektnih prijava. Putem administrativne kontrole i ocjenjivanja svih 6 projektnih prijava je pozitivno ocjenjeno te je Upravni odbor FLAG-a „Galeb“ za njih donio Odluke o odabiru.

Ukupni iznos javne potpore za odobrene projekte iznosi 2.948.726,08HRK

Na natječaj su se prijavili Grad Skradin, Općine Tribunj, Murter-Kornati i Pirovac, Muzej betinske drvene brodogradnje iz Betine i udruga „Latinsko idro“ iz Murtera.

Provedbom mjere 2.1.1. želi se potaknuti osnivanje i ulaganje u opremanje društveno kulturnih i interaktivno edukativnih izložbenih prostora, te uređenje javne infrastrukture a sve u svrhu promocije i očuvanja ribarske i pomorske baštine na području FLAG-a GALEB: gradovi Vodice i Skradin, općine Tribunj, Murter-Kornati, Pirovac i Tisno.

 

FLAG „Galeb“ je poslao kompletnu natječajnu dokumentaciju Ministarstvu poljoprivrede, Upravi ribarstva na konačnu provjeru i donošenje Odluka o dodjeli sredstava.

Putem Lokalne razvojne strategije u ribarstvu FLAG-a „Galeb“ kroz tri natječaja su do sada kumulativno odobrena 29 projekta sa ukupnim iznosom javne potpore u vrijednosti 6.609.611,00HRK.

Poslijednja izmjena dana Petak, 02 Travanj 2021 14:23
djelomob1.jpg