Ožujak 08, 2021 2839

Završen 8. Tjedan zajedništva Hrvata Bosne i Hercegovine i Zajednice Hrvata BiH Šibensko-kninske županije

Ocjeni sadržaj
(3 glasova)

Nakon jedne godine koja je zaustavila većinu aktivnosti uspješno je održan 8. TJEDAN ZAJEDNIŠTVA I SOLIDARNOSTI, a glavni događaj je bio u vodičkom Kulturnom centru 6. ožujka, gdje se zbog mjera koje je propisao stožer okupio skroman broj posjetitelja koji su poslušali predavanje i upoznali se sa životom Hrvata –katolika u podrinjskom kraju i župi Goražde te izgradnji crkve blaženih Drinskih mučenica koje je predstavio gost don Josip Tadić, a nakon njega program su obogatili dramska sekcija HKD Napredak iz Knina. 

7.ožujuka u 9h i 11h slavljene su svete mise u župnoj crkvi NAŠAŠĆA SV.KRIŽA u Vodicama te u 18 h u crkvi GOSPE VELIKOG HRVATSKOG KRSNOG ZAVJETA u Kninu koje je predvodio gost goraždanski župnik don Josip Tadić.

U prigodnoj propovjedi osvrnuo se na čitanje iz knjige Izlaska koja govori o deset Božijih zapovjedi. Dotaknuo se odlomka Evanđelja koje govori o istjerivanju trgovaca iz jeruzalemskog hrama, naglasivši kako bi svaki čovjek trebao biti hram Božiji u kojem prvo mjesto pripada Bogu. Govorio je o životu i povijesnom stradanju Hrvata katolika ovog kraja, te povijesnom značenju crkve Drinskih mučenica.

Završio je rečenicom : “Jer ti koji živiš,ne zaboravi mrtve.Tko je bez povijesti,taj je bez lica i identiteta.“

Program i mise su humanitarnog karaktera i tim skromnim doprinosom će se pomoći izgradnja crkve blaženih Drinskih mučenica u Goraždu.

 „Ovo su dani koji jačaju veze i zajedništvo našega naroda iz kojeg se rađaju nove suradnje i projekti a ponajviše obogaćujemo i ohrabrujemo jedni druge da se lakše ide kroz svakodnevnicu i sve prepreke modernog života.“-naglasili su iz ZHBiHŠkž.

djelomob1.jpg